Να μην «δαιμονοποιεί» η ελληνική κοινωνία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αυτό προτείνει ο γενικός διευθυντής του Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν. Έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου, χθες βράδυ, με τον προεδρεύοντα της διεθνούς νομισματικής και οικονομικής επιτροπής του Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Γιούσεφ Μπούτρος-Γκάλι.
Ένα είδος οργανισμού συνεργασίας όπου όλες οι χώρες του κόσμου εργάζονται από κοινού για να βοηθήσουν τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ποιος τα λέει αυτά; Ο Ντομινίκ Στρος-Καν, γενικός διευθυντής του Ταμείου.
Σύμφωνα με τον κ. Στρος Καν, το ΔΝΤ προσπαθεί να προσφέρει συμβουλές και βοήθεια εκ μέρους ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας. «Οι Έλληνες πολίτες δεν θα πρέπει να φοβούνται το ΔΝΤ. Είμαστε εκεί για να προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε», ισχυρίστηκε.
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, και τον επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ, Ολι Ρεν, επισημαίνοντας ότι για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων θα μιλήσει μετά την ολοκλήρωσή τους.
Από την πλευρά του, ο Γιούσεφ Μπούτρος-Γκάλι, που αν σας θυμίζει κάτι το όνομά του να σας πούμε ότι συγγενεύει στενά με τον παλιό γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι, δήλωσε πως υπό την ηγεσία του κ. Στρος-Καν το ΔΝΤ «έχει αλλάξει και δίνει έμφαση στην ανάπτυξη των χωρών τις οποίες καλείται να διασώσει».