Ανακοινώθηκαν προσλήψεις στα νοσοκομεία της δυτικής Μακεδονίας

Την πλήρωση 126 θέσεων γιατρών στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε η 3η ΥΠΕ. Η ανακοίνωση έγινε την επομένη της σιωπηλής διαμαρτυρίας στην Κοζάνη, για τον θάνατο του 13 μηνών Γιαννάκη, λόγω των ελλείψεων ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία όλης της περιφέρειας.
Οπως ανακοινώθηκε, από τις 126 θέσεις, οι 86 ήδη βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης και υπολογίζεται ότι από αυτές θα καλυφθεί, τουλάχιστον το 75% από νέους γιατρούς, ενώ το 25% από εξέλιξη γιατρών που ήδη υπηρετούν στο ΕΣΥ. Επιπλέον, άλλες σαράντα (40) θέσεις ειδικών γιατρών έχουν ήδη συσταθεί για τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού Υγείας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Ο στόχος είναι οι θέσεις αυτές να συνοδεύονται και από επιστημονικά κίνητρα, ώστε να γίνουν περισσότερο δελεαστικές για τους υποψηφίους, οι οποίοι δεν προτιμούν τα περιφερειακά νοσοκομεία, αλλά τα νοσοκομεία των αστικών κέντρων. Οι θέσεις αυτές πρόκειται να προκηρυχθούν στο άμεσα προσεχές διάστημα.
Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι στα πέντε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας, αναμένεται να προβλέπεται η πρόσληψη 98 νέων υπαλλήλων. Από αυτούς, 46 νοσηλευτές και λοιπό βοηθητικό προσωπικό της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και 52 θέσεις αφορούν ειδικότητες για τα ακτινολογικά και μικροβιολογικά εργαστήρια.

Σχόλια