Βραδιά Καββαδία, απόψε, στο Αλατζά Ιμαρέτ. Σας το προτείνουμε. Αν, πάλι, προτιμάτε κάτι άλλο, διαλέξτε:
Εκδηλώσεις:
* «Ελληνικό πνεύμα και Ευρώπη» είναι το θέμα για το οποίο θα μιλήσει η επίκουρη καθηγήτρια της Φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Σωτηρία Τριαντάρη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 7ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, στις 6.30 μ.μ. στο Φιλολογικό Καφενείο, στο Περίπτερο 15, στη ΔΕΘ.

* Το Γ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης διοργανώνει συναυλία – αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι, με την «Ομάδα μουσικής έκφρασης» στις 8.30 μ.μ. στο 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο της Άνω Πόλης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

* Ο δήμος Πολίχνης συμμετέχει στη 2η Photobiennale του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Μετα- Θέσις ΙΙ”. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 8 μ.μ. στην αίθουσα Τέχνης του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Πολίχνης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Μαίου.

* Το Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. διοργανώνει αφιέρωμα στον Augusto Boal, ιδρυτή του «Θεάτρου του Καταπιεσμένου» ο οποίος σφράγισε με το έργο του τόσο το θέατρο όσο και την εκπαίδευση. Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα «Πολίτες μόνο “στα χαρτιά”-Cardboard Citizens και ο Augusto Boal» από τον Adrian Jackson, ιδρυτή-σκηνοθέτη της θεατρικής ομάδας Cardboard Cityzens. Η διάλεξη, είναι ανοιχτή για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 μ.μ. στο θέατρο Κλειώ του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ, Εγνατίας 122.

Σινεμά
* 11ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου συνέχεια. Μέχρι τις 28 Απριλίου θα προβληθούν στο Ολύμπιον συνολικά δεκατέσσερις ταινίες. Σήμερα θα προβληθούν στις 8.15 μ.μ. η ταινία «Φεύγω», και στις 10 μ.μ. η ταινία «Αύριο με την αυγή». Αύριο Σάββατο στις 8.15 μ.μ θα προβληθεί η ταινία «Οικογένεια Wolberg» και στις 10 μ.μ. «Ο στρατός των εγκληματιών. Την Κυριακή 25 του μηνός θα προβληθούν στις 18.15 «Στάχτες και αίμα», στις 20.15 «Κάνε μου τη χάρη» και στις 22.00 «Στην αρχή».

Μουσική - θέατρο:
* Στο πλαίσιο της έκθεσης «Αρχαίο Δράμα και Όπερα» θα παρουσιαστούν στις 8 μ.μ. στο Τελλόγλειο άριες και όπερες με αρχαία θέματα με τη συμμετοχή των: Νίκο Σπανού, Μαρκέλλου Χρυσικόπουλου και Ιάσωνα Ιωάννου. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Λουκόπουλος.

* Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης δίνει… ραντεβού σήμερα και αύριο ραντεβού με τους φίλους της η Χάρις Αλεξίου.

* Το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» παρουσιάζει στον ομώνυμο χώρο τους την τρίτη εκδοχή της παράστασης «Αχταρμίξ 3 -Όλα Εδώ Πληγώνονται», με μια νέα ματιά.

* Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91-93). Σήμερα στις 7 μ.μ. πραγματοποιείται αφιέρωμα στον Ν. Καββαδία με τους Δ. Νικολούδη, Γιάν. Τσολακίδη, Μ. Φωτίου και την ορχήστρα τους. Στο αφιέρωμα συμμετέχει η ορχήστρα Νέων ΠΑΜΕ και η ορχήστρα εργαζομένων στους ΟΤΑ.