Μεγάλη ποσότητα οπλισμού που ήταν κρυμμένη και καλά φυλασσόμενη, σε τοποθεσία κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο, βρέθηκε στα Σκόπια. Μάλιστα, οι αστυνομικοί αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους μασκοφόρους ενόπλους, που φυλούσαν τον οπλισμό.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας των Σκοπίων δήλωσε ότι οι αστυνομικοί, είχαν πληροφορίες ότι σε τοποθεσία, κοντά στη συνοριακή διέλευση Μπλάτσε, υπήρχε μεγάλη ποσότητα οπλισμού και ότι αυτή φυλασσόταν από ένοπλη ομάδα. Ο ίδιος εκπρόσωπος ανέφερε ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτόματα όπλα, όλμοι, μυδράλια, βόμβες, μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών και εκρηκτικές ύλες που χρησιμοποιούνται σε τρομοκρατικές ενέργειες.
Από την ανταλλαγή πυροβολισμών, κατά την έφοδο της αστυνομίας, τραυματίσθηκε ένας από τους μασκοφόρους ενόπλους, ο οποίος κατέφυγε στο γειτονικό Κόσοβο.
Τα ΜΜΕ των Σκοπίων μεταδίδουν ότι την ποσότητα οπλισμού φυλούσαν δώδεκα ένοπλοι, οι οποίοι, μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, διέφυγαν. Τα σενάρια κάνουν λόγο για Ουτσεκάδες και, όπως είναι φυσικό, κάποιοι τραβούν το σχοινί μακριά.