Νεώτερη ενημέρωση

Μία 19χρονη συνελήφθη πριν από δύο περίπου ώρες, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Η νεαρή κατηγορείται για τρομοκρατικές πράξεις και συγκεκριμένα για τη συμμετοχή της στους «Πυρήνες της φωτιάς».
Η νεαρή συνελήφθη στη Πλατεία Κλαυθμώνος με ένταλμα που είχε εκδοθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο και αφορούσε και σε άλλα πέντε άτομα.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα δακτυλικά αποτυπώματα της κοπέλας ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που βρέθηκαν σε σταθερά σημεία, σε μονοκατοικία στο Χαλάνδρι, αλλά και σε μια σακούλα που περιείχε υπολείμματα εκκριτικού μηχανισμού. Σύμφωνα με την αστυνομία το διαμέρισμα στο Χαλάνδρι ήταν η γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας η 19χρονη κατηγορείται για τρομοκρατικές πράξεις, όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα, και περιέχονται αναλυτικά στο ένταλμα συλλήψεως της ως μέλους ιεραρχικά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αντιτρομοκρατική είχε πραγματοποιήσει έρευνα στο σπίτι της 19χρονης τον Ιανουάριο του 2009, μετά την επίθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» σε διμοιρία των ΜΑΤ, πίσω από το Υπουργείο Πολιτισμού στα Εξάρχεια.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή.