Ηλικιωμένος από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε, ψευδώς, ότι έπεσε θύμα ληστείας, προκειμένου να υπεξαιρέσει 100.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, ο 71χρονος παρουσιάστηκε στις 16 Απριλίου 2010 σε αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε ότι το ίδιο πρωί, ένας άντρας και μία γυναίκα του επιτέθηκαν έξω από τα γραφεία στα οποία εργάζεται, τον ψέκασαν με σπρέι στο πρόσωπο και του άρπαξαν σακούλα που περιείχε 100.000 ευρώ, χρηματικό ποσό που του είχε παραδώσει ο εργοδότης του, ώστε να το καταθέσει σε τραπεζικό υποκατάστημα της περιοχής.
Σύμφωνα με τα όσα αρχικά είπε, στη συνέχεια μετέβη σε εφημερεύον νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Σήμερα Τρίτη 27 Απριλίου 2010, το πρωί, ο ηλικιωμένος προσήχθη στο τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου και αρχικά κατέθεσε, εκ νέου, ενόρκως το ψευδές συμβάν. Στη συνέχεια όμως ομολόγησε ότι ο ίδιος σκηνοθέτησε την καταγγελλόμενη ληστεία, προκειμένου να υπεξαιρέσει τα χρήματα. Έτσι συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί αρμοδίως στον εισαγγελέα.
Σημειώνεται ότι σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος του ποσού, το οποίο είχε καλά κρυμμένο. Το υπόλοιπο, όπως παραδέχτηκε, διέθεσε για να καλύψει τρέχοντα έξοδά του. Το χρηματικό ποσό επιστράφηκε στον εργοδότη του.