Τη δική τους άποψη καταθέτουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, για το κλείσιμο του γνωστού site ανταλλαγής ψηφιακών αρχείων gamato.info και τη δίωξη των διαχειριστών του. Υποστηρίζουν ότι "η σύλληψη των υπευθύνων του, βρίσκονται στα ακραία όρια της νομιμότητας, αν όχι πέρα από αυτά".
Οι Οικολόγοι Πράσινοι χαρακτηρίζουν "εξαιρετικά ανησυχητικό" το ότι η Ελληνική Αστυνομία στην ανακοίνωσή της "υιοθετεί και αναπαράγει τους ανακριβείς ισχυρισμούς της Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ), που είχε καταθέσει τη μήνυση εναντίον του συγκεκριμένου ιστότοπου (gamato.info) και είχε σοβαρό οικονομικό συμφέρον για τη διακοπή της λειτουργίας του". Υποστηρίζουν ότι "αρχεία διαμοίραζαν μόνο οι απλοί χρήστες του ιστοτόπου", ενώ "οι διαχειριστές τους διευκόλυναν μόνο να βρουν ο ένας τον άλλον", πως φοροδιαφυγή δε διαπράχθηκε "σε έναν ιστότοπο στον οποίο δε γινόταν καμιά οικονομική συναλλαγή", ζητούν "περισσότερη και πιο επαρκή ενημέρωση από την αστυνομία για τις δικές της πράξεις, όχι την αναπαραγωγή των όσων ισχυρίζονται οι ανταγωνιστές του ιστοτόπου" και, όσον αφορά το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων, επισημαίνουν ότι "η κυβέρνηση οφείλει να δημιουργήσει προϋποθέσεις ώστε οι δημιουργοί να αμείβονται και οι χρήστες να έχουν πρόσβαση στην καλλιτεχνική δημιουργία. Στην κατεύθυνση αυτή υπάρχουν ήδη διαθέσιμες διεθνείς πρακτικές, όπως πχ. ένα τέλος πρόσβασης στο internet που θα αποδίδεται στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων".
Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Εκτός αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να συλλάβουν τους σχεδόν 1 εκατομμύριο χρήστες του διαδικτυακού χώρου που αντιμετωπίζει την επίμαχη δίωξη…"