Κλειστό βρήκαν το φόρουμ www.gamato.info όσοι χρήστες του διαδικτύου επιχείρησαν να το επισκεφτούν σήμερα. Το φόρουμ τέθηκε εκτός λειτουργίας για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες κι αυτή τη φορά η κατάσταση φαίνεται να είναι οριστική. Μετά από μήνυση που υποβλήθηκε από εκπρόσωπο της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Μέσων κατά των ιδιοκτητών και διαχειριστών της συγκεκριμένης ιστοσελίδας και ύστερα από σχετική παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, χθες, Αστυνομικοί του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με Αστυνομικούς του αντίστοιχου Τμήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες τριών φερόμενων ιδιοκτητών, ηλικίας 30, 29 και 24 ετών, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, στη Λάρισα και στην Αριδαία Πέλλας αντίστοιχα.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών που έγιναν ενώ η ιστοσελίδα ήταν ενεργή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 σκληροί δίσκοι υπολογιστών, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πλήθος εκτυπώσεων, από τις οποίες προκύπτει ότι οι προαναφερόμενοι ήταν διαχειριστές της ιστοσελίδας. Μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας χρήστες του διαδικτύου μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε κινηματογραφικές ταινίες, τραγούδια και προγράμματα Η/Υ.
Οι διαχειριστές του gamato.info που έχουν συλληφθεί υποστηρίζουν ότι ουδέποτε έχουν πάρει χρήματα από τη διακίνηση αρχείων και πως διατηρούσαν το site μόνο για ιδεολογικούς λόγους. Ήδη ο ένας από τους συλληφθέντες, ένας 29χρονος ιδιωτικός υπάλληλος τεχνικής εταιρείας οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για την άσκηση ποινικής δίωξης και την απαγγελία κατηγοριών.
Εκ των υπολοίπων διαχειριστών ο ένας είναι ζαχαροπλάστης, ένας επαγγελματίας οπλίτης και ένας μουσικός. Οι διαχειριστές συνολικά είναι 12, οι δέκα στην Ελλάδα και δύο Έλληνες μόνιμοι κάτοικοι Ολλανδίας.
Η χώρα μας είναι η τρίτη χώρα στην Ευρώπη στον τομέα της πειρατείας, ενώ η δίωξη θεωρεί ότι το 80% προέρχεται από το συγκεκριμένο φόρουμ μιας και οι χρήστες του υπολογίζονται γύρω στις 850.000. Τα διαφυγόντα κέρδη από δικαιώματα υπολογίζονται σε 1 δις ευρώ το χρόνο.