Περί τα 1.250 μέλη αριθμεί η ομάδα με τον τίτλο "Απαιτούμε την πλήρη λειτουργία των Νοσοκομείων της Δυτ. Μακεδονίας" στο facebook. Αγανακτισμένοι πολίτες ενώνουν τις φωνές τους για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της περιοχής μας. Ο θάνατος του μικρού Γιάννη Μωυσιάδη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής.
Η περίπτωση του 12μηνου βρέφους που μεταφέρθηκε με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στο νοσοκομείο της Βέροιας καθώς δεν λειτουργούν οι παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας και πέθανε λίγες μέρες αργότερα στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης, αλλά και η περιπέτεια, τον Ιανουάριο, ενός ζευγαριού από την Καλαμιά Κοζάνης που κινδύνεψε για τον ίδιο λόγο να χάσει το παιδί του, ανέδειξαν τη γύμνια του συστήματος υγείας στην Περιφέρεια.
Η συγκεκριμένη ομάδα του facebook, όμως, προτίθεται να κάνει τη διαφορά. Δε συμμετέχει απλώς από τον καναπέ και πίσω από το πληκτρολόγιο. Η πρώτη κινητοποίηση των πολιτών προγραμματίστηκε για το απόγευμα της Μ. Τετάρτης και ανακοινώθηκε μέσω διαδικτύου:
"Ας κινητοποιηθούμε άμεσα όλοι μαζί!. Πρώτο βήμα η συγκέντρωση στην Πλατεία Νίκης στην Κοζάνη έξω από το Δημαρχείο την Μ. Τετάρτη 31/03/2010 στις 18:30. Η εικόνα της συγκέντρωσης όλων των ενεργών πολιτών πρέπει να φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας. Με αυτό τον τρόπο χτυπούμε το καμπανάκι στην κυβέρνηση να προχωρήσει ταχύτερα τις διαρθρωτικές αλλαγές στην υγεία. Είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων φορολογουμένων που προσδοκούν μία νέα λειτουργία των κοινωνικών δομών της Ελλάδας, σε νέα βάση. Είναι απαίτηση των ανθρώπων που ζουν στην περιφέρεια και προσδοκούν μία ισόρροπη ανάπτυξη σε σχέση με τα αστικά κέντρα".