Στις καλένδες παρέπεμψαν Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και Δήμος Θεσσαλονίκης το θέμα των «Αλευρόμυλων Αλλατίνη», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της, η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας». Η ανακοίνωση αναφέρεται σε πρόταση ψηφίσματος που είχε καταθέσει η δημοτική κίνηση στις 14/2/08 στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με την οποία κατήγγειλε την απόφαση του τότε υπουργού Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκη για την ανέγερση νέων οικοδομών ύψους είκοσι μέτρων στον περιβάλλοντα χώρο του συγκροτήματoς ‘’ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΙ ΑΛΛΑΤΙΝΗ’’.
Αλλά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, "ο Δήμαρχος και η παράταξή του στο δήμο Θεσσαλονίκης, αντί να το υποστηρίξουν, ως όφειλαν, το παρέπεμψαν στις "καλένδες" των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου και έκτοτε αγνοείται η τύχη του".
Η δημοτική κίνηση μαζί με την "Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης" και 19 κατοίκους της περιοχής του "Αλλατίνη" είχαν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της πρόθεσης των ιδιοκτητών του διατηρητέου συγκροτήματος "Αλευρόμυλοι Αλλατίνη", για τη δημιουργία έξι νέων κτιρίων και υπόγειου πάρκινγκ 400 θέσεων, στο οικόπεδο του συγκροτήματος.