«Πλημμύρισε», το πρωί, από νεαρούς ποδηλάτες η παραλία της Θεσσαλονίκης. Εκατοντάδες μεγάλοι, αλλά και μικροί μαθητές, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους πήραν τα ποδήλατά τους και συγκεντρώθηκαν μπροστά στο νέο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, από όπου ξεκίνησε η 1η Σχολική και Λαϊκή Ποδηλατοδρομία, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη.
«Η ποδηλατοδρομία δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά αποτελεί μια διαδρομή με συμβολική σημασία. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να δώσει το μήνυμα της οικολογικής μετακίνησης και να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και των δημοτών της Θεσσαλονίκης σε θέματα οικολογικής μετακίνησης, καθώς και στην ενθάρρυνσή τους για τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσου εναλλακτικής μετακίνησης», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Λουκρητία Μεϊμαρίδου, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα Παιδείας.
«Ασχολούμαι με την ποδηλασία εδώ και τέσσερα χρόνια. Σήμερα ήρθα στην ποδηλατοδρομία και γιατί μου αρέσει η ποδηλασία, αλλά και γιατί διοργανωτής είναι ο προπονητής μου και είπαμε να τον βοηθήσουμε» είπε ο μαθητής της Β΄ Γυμνασίου Νίκος Κερδίκας.
«Σήμερα ήρθα εδώ, επειδή αγαπώ την ποδηλασία και επειδή ήρθαν και ο ξάδελφός μου και οι φίλοι μου. Κάνω ποδηλασία εδώ και τέσσερα χρόνια και μου αρέσει το "μάουντεν μπάικ" γιατί στα βουνά υπάρχει καθαρός αέρας και όλα αυτά τα μονοπάτια και οι ράμπες είναι τέλεια», ανέφερε ο μαθητής της 6ης Δημοτικού Αντώνης Μουσούρης
Η ποδηλατοδρομία άρχισε από την κεντρική είσοδο του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου και συνεχίστηκε μέσω των οδών Β. Γεωργίου και Μ. Αλεξάνδρου στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας μέχρι τον Ομίλο Φίλων Θαλάσσης, από όπου οι ποδηλάτες επέστρεψαν στην αφετηρία.
Στο τέλος της ποδηλατοδρομίας πραγματοποιήθηκαν κληρώσεις για 20 ποδήλατα και ποδηλατικό εξοπλισμό, απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες και μοιράστηκαν μπλουζάκια ποδηλατοδρομίας.