Τη νέα ηγεσία της Αστυνομίας, με επικεφαλής τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Κασαπάκη, δέχθηκε σήμερα ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, στις 12 το μεσημέρι, στο γραφείο του στη Νομαρχία. Παρόντες ήταν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Δημήτριος Παπαδόπουλος, ο Αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Δημήτριος Τσακνάκης, ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Αθηναγόρας Παζαρζής, ο Διευθυντής Αστυνομίας, ταξίαρχος Σταύρος Γαϊτανίδης, ο Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης Γεώργιος Θάνογλου και ο Διευθυντής Αμέσης Δράσης Απόστολος Βασιλάκης.
Κατά τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως τα αυξημένα κρούσματα εγκληματικότητας, το κυκλοφοριακό πρόβλημα και ο νέος θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς.
«H Αστυνομία δεν είναι το μαύρο πρόβατο της κοινωνίας. Είναι αδέλφια μας, είναι δικοί μας άνθρωποι. Οι αστυνομικοί δεν είναι απλοί δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά λειτουργοί για την κοινωνία», τόνισε ο Νομάρχης. «Η Αστυνομία είναι αναγκαίο κακό για τους κακοποιούς, αλλά και αναγκαίο καλό για τους πολίτες», πρόσθεσε.
Ο κ. Ψωμιάδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι «πρέπει όλοι –πολίτες και Αστυνομία- να βοηθήσουμε για την επίλυσή του».
Από την πλευρά του, ο Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κασαπάκης, τόνισε ότι χρέος της νέας ηγεσίας της Αστυνομίας είναι «να σταθεί κοντά στον πολίτη, να παράσχει αποτελεσματική προστασία, να ενισχύσει το αίσθημα της ασφάλειας και, γενικότερα, να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών».