Σημαντική απόφαση από τους οδηγούς και ιδιοκτήτες ταξί: Δε θα εισπράξουν, εφέτος, το επιπλέον ένα ευρώ, ανά κούρσα, ως δώρο Πάσχα, για να μην επιβαρύνουν κι άλλο τον ήδη επιβαρυμένο προϋπολογισμό της ελληνικής οικογένειας. Η απόφασή τους αυτή έγινε δεκτή με σχόλια επιβράβευσης από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Χάρη Τσιόκα.
Με επιστολή τους, στο γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Θεοχάρη Τσιόκα, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί-Αγοραίων εκφράζουν την πρόθεσή τους να μην εισπράξουν από το επιβατικό κοινό το δώρο του Πάσχα. Στην επιστολή επισημαίνεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για την εξυπηρέτηση του κοινού, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα νοικοκυριά. O γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων δήλωσε στον Τάσο Ασλανίδη και το SN: "Χαιρετίζω την απόφαση αυτή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οδηγών Ταξί. Κάλεσα αντιπροσωπεία τους για να με ενημερώσουν εκ του σύνεγγυς για το περιεχόμενο της πρότασής τους. Θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος κλάδος δε θα πρέπει να προχωρήσει σε καμία αύξηση μέσα στο 2010, αν θέλει να διατηρήσει ακέραιο το μερίδιό του στο καταναλωτικό κοινό".
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί νομού Θεσσαλονίκης "Ο Ερμής" Κ. Γιαννακάκης δήλωσε, επίσης στον Τ. Ασλανίδη: "Ερωτηθήκαμε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία και δηλώσαμε σύμφωνοι με τη συγκεκριμένη απόφαση. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Προσπαθούμε με τον τρόπο αυτό να ελαφρύνουμε τα, ήδη επιβαρυμένα, ελληνικά νοικοκυριά".
Τον τελικό λόγο έχει τώρα το υπουργείο, που θα πρέπει να επικυρώσει την πρόταση.



Η φωτογραφία, από παλαιότερη κινητοποίηση του κλάδου, είναι του Βασίλη Βερβερίδη, από τη Motionteam