Έμποροι και κτηνοτρόφοι έχουν επιδοθεί σε σκληρό παζάρι για την τιμή των αμνοεριφίων, ενόψει των εορτών του Πάσχα. Στη Δράμα, όπου και το πεδίο των διαπραγματεύσεων οι Βορειοελλαδίτες κτηνοτρόφοι είναι αποφασισμένοι να μην πουλήσουν κάτω απο 7 ευρώ το κιλό, τόσο τα κατσίκια, όσο και τα αρνιά, ενώ οι έμποροι δίνουν 6,50 ευρώ/κιλό για τα κατσίκια και 6 ευρώ/κιλό τα αρνιά.
Σε κάθε περίπτωση οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να κρατήσουν μέχρι και την Κυριακή, όπως εκτίμησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης. Πρόσθεσε ότι «όσοι κτηνοτρόφοι δεν ενδώσουν στις πιέσεις των εμπόρων, δεν αποκλείεται να πουλήσουν και σε ακόμα υψηλότερη τιμή των 7 ευρώ τα αμνοερίφιά τους», αφού όπως σημείωσε «η φετινή εγχώρια παραγωγή είναι μειωμένη σε ποσοστό 30% συγκριτικά με πέρυσι και οι εισαγωγές αναμένονται σημαντικά συρρικνωμένες».
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καμπούρης διατύπωσε την εκτίμηση ότι αναμένεται να δημιουργηθεί σημαντικό πρόβλημα στην εγχώρια αγορά και να παρατηρηθούν ελλείψεις, επειδή φέτος το Πάσχα είναι νωρίς χρονικά σχετικά με πέρυσι, αλλά και επειδή πολλοί Έλληνες κτηνοτρόφοι δεν προχώρησαν σε εκτροφή ζώων φέτος, εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά τους για τις τιμές τα προηγούμενα χρόνια.
«Ο κτηνοτροφικός κόσμος είναι αγανακτισμένος και δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να "χαρίσει" και φέτος τα προϊόντα του», τόνισε ο κ. Καμπούρης, προσθέτοντας ότι «όταν όλα τα αγαθά ακριβαίνουν, οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν την πολυτέλεια να μην καλύψουν και πάλι τα έξοδά τους για την εκτροφή των ζώων».