Η θέληση του κ. Σαμαρά ήταν να ακούσει, χθες βράδυ, τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και όχι, τόσο, να μιλήσει. Έτσι, η αρχική του τοποθέτηση ήταν σύντομη. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως ήρθε η ώρα να δοθεί έμφαση στην επαφή των στελεχών του κόμματος με τους πολίτες και την κοινωνία. Παραδέχτηκε ότι "είναι λογικό, μετά από τέτοια ήττα στις εκλογές, να υπάρχει απόσταση μεταξύ κόμματος και κόσμου". Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι, στη Νέα Δημοκρατία "συναινούμε στα απαραίτητα μέτρα για την οικονομία, αλλά όχι σε όλα. άλλοι λένε 'ναι σε όλα'", πρόσθεσε με νόημα.
Από την πλευρά τους, τα κομματικά στελέχη, ο νομάρχης κι δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Παν. Ψωμιάδης και Βασ. Παπαγεωργόπουλος και οι βουλευτές που παραβρέθηκαν (ήταν όλοι οι βουλευτές του νομού εκτός του Θ. Καράογλου που απουσιάζει στις ΗΠΑ όπου εκπροσωπεί το κόμμα κι ο Κ. Καραμανλής ο οποίος θα φθάσει στη Θεσσαλονίκη σήμερα) υπογράμμισαν ότι χρειάζεται να εμπεδωθεί η ομοψυχία κι η ενότητα σε κόμμα και οπαδούς κι αναφέρθηκαν στα τοπικά θέματα τα οποία πρέπει να γίνουν αιχμή του δόρατος της αντιπολιτευτικής προσπάθειας στην κοινωνία του νομού, όπως είναι η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, η ανάπτυξη του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, η ολοκλήρωση των έργων του μετρό με τις προεκτάσεις και η έναρξη κατασκευής της εξωτερικής περιφερειακής. Σκοπός τους στη Νέα Δημοκρατία είναι να κάνουν γνωστό στην κοινωνία ότι, όλα αυτά τα έργα, τα οποία είχε τόσο ανάγκη η Βόρεια Ελλάδα -και η Θεσσαλονίκη- προωθήθηκαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ήταν κυβέρνηση, αγνοούνταν από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και τείνουν να εγκαταλειφθούν, ή καθυστερούν επικίνδυνα, από την τωρινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
"Ηταν μια σύσκεψη με την οποία έγινε η έναρξη της ουσιαστικής πολιτικής παρέμβασης των στελεχών για τα προβλήματα της πόλης", σχολίασε αμέσως μετά ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Π. Παναγιωτόπουλος. Και πρόσθεσε: "Μας απασχολεί πώς θα είμαστε κοντα στο ελληνικό νοικοκυριό, που πλήττεται από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Ο πολίτης πληρώνει τα λάθη του ΠΑΣΟΚ και την, επί πέντε μήνες, κωλυσιεργία του. Αν τα μέτρα αυτά είχαν ληφθεί νωρίτερα, θα ήταν λιγότερο επώδυνα", κατέληξε.
Στη συνέχεια, όλοι οι βουλευτές, ο νομάρχης, ο δήμαρχος, μαζί με τα κομματικά στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, συνόδεψαν τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, στο ουζερί "Βότσαλο".