ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, με βαρείς χαρακτηρισμούς, επιχείρηση, από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Μίλησε για κυβέρνηση που διέλυσε τη χώρα και, ουσιαστικά, την κατηγόρησε για κάθε δεινό, αθωώνοντας κάθε προηγούμενη διακυβέρνηση.
Αρχικά ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια της χώρας θα πετύχει και οι θυσίες του κόσμου θα πιάσουν τόπο: "Ξέρω ότι θα ανταποκριθούμε ως κίνημα, ως κυβέρνηση, ως χώρα, στις μεγάλες προκλήσεις. Θα λέμε στους εαυτούς μας πως εκείνη τη στιγμή κάναμε ό,τι έπρεπε. Και το ξέρατε από τη μέρα που βρέθηκα στην ηγεσία ήμουν σ' ένα στόχο προσηλωμένος: Να δουλέψουμε σκληρά να προστατέψουμε τους αδύναμους, να βάλουμε την πατρίδα μας σε τροχιά κοινωνικής δικαιοσύνης, ανάπτυξης, προοπτικής για όλους τους Έλληνες, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Καταλαβαίνω τις ανησυχίες αγωνίες κάθε πολίτη και κάθε στελέχους, κάθε φίλου κάθε μέλους. Οι θυσίες θα πιάσουν τόπο. Αυτό το εγγυόμαστε ως κίνημα, ως κυβέρνηση. Ήδη πιάνουν τόπο", είπε.
Πρόσθεσε πως "ήδη η Ελλάδα ανακτά και αξιοπιστία και συνέπεια".
Από εκεί κι έπειτα άρχισε η επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας:
"Η χώρα μας είναι πρώτη είδηση και με ΄μας ασχολούνται όλα τα ΜΜΕ, όλοι οι διεθνείς οργανισμοί. Αυτή είναι η κληρονομιά που μας άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Με ένα έλλειμμα χειρότερο από αυτό που ανακοίνωνε. Και, ακόμα χειρότερα, με ένα έλλειμμα αξιοπιστίας", τόνισε.
Αναφέρθηκε, ακροθιγώς, στα όσα του καταμαρτυρούν (ότι προεκλογικά έλεγε πως "τα λεφτά υπάρχουν" και μετεκλογικά πήρε σκληρά μέτρα): "Όταν προεκλογικά έλεγα ότι 'ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε', το εννοούσα. Δεν περίμενα, όμως, ότι η χώρα που έγινε ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και πολιτικά και οικονομικά θα αντιμετώπιζε τόσο βαθιά καχυποψία, ακόμη και χλεύη ετέρων", ισχυρίστηκε. Και πρόσθεσε:
"Κανείς δε θα μπορούσε να διανοηθεί με πόση εγκληματική αμέλεια οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας θα διοικούσαν τη χώρα".