Με τα μάτια στον... ουρανό είναι, σήμερα, όλο το Χόλιγουντ. Το μόνο που μπορεί να χαλάσει την 82η τελετή απονομής των Όσκαρ είναι μια βροχή. Όλα τα άλλα είναι έτοιμα. Τι να περιμένουμε, όμως; Το περιοδικό People προβλέπει:
Καλύτερης Ταινίας
Δέκα ταινίες διορίστηκαν φέτος, αλλά δύο είναι αυτές που θα δώσουν τη μάχη. Πρώτα το Avatar, που έσπασε ταμεία και μας έκανε να επιστρέψουμε στο σινεμά. Θαυμαστός κόσμος από ειδικά εφέ του μας έκανε να αισθανθούμε σαν παιδιά.
Από την άλλη το Hurt Locker, εξίσου συναρπαστικό, ένα δράμα γύρω από μια ομάδα εξουδετέρωσης βομβών που θα σας κάνει να... φάτε τα νύχια σας. Έχει σαρώσει τα διάφορα βραβεία πριν τα Όσκαρ κι έτσι οι πιθανότητες είναι υπέρ του.
Πρέπει να κερδίσει: Avatar
Θα κερδίσει: The Hurt Locker

Πρώτος γυναικείος Ρόλος
Υποψήφιες: Σάντρα Μπούλοκ (The Blind Side), Helen Mirren (The Last Station), Carey Mulligan (An Education) Gabourey Sidibe (Precious), Meryl Streep (Julie & Julia)
Πρώτη φορά που η Μπούλοκ παίζει ένα ρόλο "ταμάμ" για Όσκαρ Αλλά έχει μπροστά της τη Μέριλ Στριπ. Η Ακαδημία θα δώσει πιθανότατα μια ανταμοιβή στην Bullock ως ανταμοιβή για την αστρική σταδιοδρομία της.
Πρέπει να κερδίσει: Streep
Θα κερδίσει: Μπούλοκ


Καλύτερος Ηθοποιός
Υποψηφιότητες: Jeff Bridges ( Crazy Heart ), George Clooney ( Up in the Air ), Colin Firth ( A Single Man ) Morgan Freeman ( Invictus ), Jeremy Renner ( The Hurt Locker )
Κάθε ένα από τα... αγόρια είναι βιρτουόζος στις Αλλά ο Μπρίτζες έχει προβάδισμα για το Όσκαρ με το Crazy Heart, την ιστορία ενός τραγουδιστή στα κάτω του, που βρίσκει ένα λόγο να γίνει καλύτερος άνθρωπος.
Πρέπει να κερδίσει: Bridges
Θα κερδίσει: Bridges

Καλύτερος δεύτερος γυναικείος ρόλος
Υποψηφιότητες: Penélope Cruz ( Nine ), Vera Farmiga ( Up in the Air ), Maggie Gyllenhaal ( Crazy Heart ) Anna Kendrick ( Up in the Air ), Mo'nique ( Precious )
Πώς μπορεί μια μητέρα με τέτοια κατάχρηση - σωματική, σεξουαλική, συναισθηματική - να κερδίσει ένα Όσκαρ; Η "Πολύτιμη" θα μπορούσε να ήταν ακόμη και μια ταινία τρόμου, αλλά η Mo'Nique, με τα νεκρά μάτια της να σιγοβράζουν οργή, κάνει την πραγματικότητα τρομακτική. Ειδικά χάρη στην τελευταία σκηνή, το ΄χει κλειδώσει το αγαλματίδιο.
Πρέπει να κερδίσει: Mo'Nique
Θα κερδίσει: Mo'Nique

Καλύτερος δεύτερος ανδρικός ρόλος
Υποψήφιοι: Matt Damon ( Invictus ), Woody Harrelson ( The Messenger ), Christopher Plummer ( The Last Station ) Stanley Tucci ( The Lovely Bones ), Christoph Waltz ( Inglourious Basterds )
Ως ένας γοητευτικός, φαύλος Ναζί αξιωματικός, ο Waltz κυριεύει την οθόνη. Ο Αυστριακός ηθοποιός έχει κλειδωμένο το Όσκαρ όπως επιμένουν όσοι είδαν την ταινία, ειδικά για την πρώτη σκηνή, με τον Waltz να ανακρίνει ένα Γάλλο γεωργό σχετικά με το πού έκρυψε μια εβραϊκή οικογένεια.
Πρέπει να κερδίσει: Waltz
Θα κερδίσει: Waltz

Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων
Υποψηφιότητες: Coraline , Fantastic Mr. Fox , Up , The Princess and the Frog , The Secret of Kells
Ο κ. Fox πραγματικά είναι μια φανταστική ταινία, με την παλιά καλή τεχνική του stop-motion animation, και τη φωνή του Τζορτζ Κλούνι. Η "Πριγκίπισσα" από την πλευρά της είναι η καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney που γυρίστηκε με τον παραδοσιακό τρόπο, εδώ και χρόνια, με πιασάρικα "πλάνα" και μουσική από τη Νέα Ορλεάνη(αγοράστε ΤΩΡΑ) το soundtrack. Αλλά πώς μπορούν αυτά τα δύο να πάνε πάνω απ τη μαγεία του... "Επάνω'; Η Pixar ανεβάζει το animation από υπολογιστή σε μορφή τέχνης και πάλι.
Πρέπει να κερδίσει: Up
Θα κερδίσει: Up

Όσκαρ Σκηνοθεσίας
Υποψηφιότητες: James Cameron ( Avatar ), Kathryn Bigelow ( The Hurt Locker ), Quentin Tarantino ( Inglourious Basterds ), Lee Daniels ( Precious ), Jason Reitman ( Up in the Air )
Για τους οπαδούς της αγωνίας,θα μπορούσε να είναι το πιο συναρπαστικό βράδυ όλων των τελευταίων ετών: Κάμερον εναντίον της πρώην συζύγου Kathryn Bigelow. Σίγουρα, είναι λογικό η Ακαδημία να ανταμείψει τον Κάμερον για τον άθλο να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Αλλά πολλοί στο Χόλιγουντ πιστεύουν ότι η υποτιμημένη ex, δημιούργησε ένα προϊόν από το χέρι ενός εμπειρογνώμονα με ροή, δράση και αγωνία στο κατακόρυφο.
Πρέπει να κερδίσει: Bigelow
Θα κερδίσει: Bigelow