Και ενώ όλα στην Ελλάδα φαίνονται δυσοίωνα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ορισμένοι δεν ξεχνούν πως η χώρα μας, εκτός από φυσικές ομορφιές, διαθέτει και άλλες σημαντικές πηγές πλουτισμού...

Η εταιρεία European Goldfields, που διαθέτει απόθεμα 10 εκατομμυρίων ουγγιών χρυσού, περιμένει ότι θα λάβει άδειες για όλα τα σχέδιά της για το 2010, μεταξύ αυτών και ένα πρόγραμμα εξόρυξης χρυσού στην Ελλάδα, έπειτα από χρόνια καθυστερήσεων.
Η εταιρεία σκοπεύει να ξοδέψει 15 εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα, προκειμένου φέτος να αυξήσει το απόθεμα χρυσού της, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Τιμ Μόργκαν-Γουάιν, σε συνέντευξή του στο Ρόιτερ.
Μέχρι το τέλος του μήνα η European Goldfields αναμένεται να ανακοινώσει τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος στη Ρουμανία και του προγράμματος ''Ολυμπιάς'' στην Ελλάδα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Η εταιρεία έλαβε στο τέλος του προηγούμενου χρόνου προέγκριση για ένα πρόγραμμα εξόρυξης στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα, περισσότερο από τρία χρόνια έπειτα από την πρώτη αίτηση που είχε υποβάλει, και σκοπεύει να υποβάλλει την τελική περιβαλλοντική μελέτη μέχρι το τέλος Μαΐου.
Σύμφωνα με τον Μόργκαν-Γουάιν τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ίσως να επιταχύνουν τη διαδικασία αδειοδότησης του προγράμματος εξόρυξης.
"Η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τα έξοδά της και να δημιουργήσει ΑΕΠ και γι΄ αυτό το λόγο προσπαθεί να προωθήσει και να διευκολύνει προγράμματα προκειμένου να βοηθήσει αυτή την εξέλιξη. Η επιθυμία της να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη είναι ακόμα μεγαλύτερη".
Η European Goldfields μπορεί να δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και να φέρει μεγάλα ποσά επενδύσεων στο διάστημα των 20 ετών που θα διαρκέσει αυτό το πρόγραμμα, συνέχισε ο Μόργκαν-Γουάιν.

Πηγή: www.athina984.gr