ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ
Αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ήρθαν οι διαδηλωτές που επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον προσφυγικό καταυλισμό της Βέννα στο νομό Ροδόπης. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν χημικά για να διαλύσουν τους διαδηλωτές και συνέλαβαν τρία άτομα. Οι διαδηλωτές αντιδρούν στη λειτουργία των καταυλισμών και ζητούν την κατάργησή τους, τονίζοντας πως οι συνθήκες διαβίωσης εκεί είναι απάνθρωπες.

Αναδημοσιεύουμε τα γεγονότα, όπως καταγράφτηκαν από τους ίδιους τους διαδηλωτές στον ιστοχώρο babylonia.
Συγκεκριμένα αναφέρουν: "Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στη Βέννα Ροδόπης μετά την άρνηση του επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης να επιτρέψει σε γιατρούς και δικηγόρους να μπούνε στο κέντρο για δούνε τους μετανάστες που κρατούνται μέσα.
Γύρω στα εκατό άτομα από Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν έξω απ’ το κέντρο κράτησης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Ροδόπη και στον Έβρο.
Ο επικεφαλής των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων με αυστηρό ύφος και τόνο είπε στους διαδηλωτές ότι δεν πρόκειται να μπει κανείς μέσα και να μιλήσει με τους κρατούμενους μετανάστες, γεγονός που οδήγησε στο να δημιουργηθεί τεταμένο κλίμα που είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων καταστολής και διαδηλωτών. Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο κεφάλι, ενώ μέχρι αυτή την ώρα γίνονται διαπραγματεύσεις ώστε να μπει στο κέντρο κράτησης της Βέννας ομάδα δικηγόρων και γιατρών.
Οι διμοιρίες των ΜΑΤ(τούλαχιστον διπλάσιες...αριθμητικά) επιτέθηκαν στους αλληλέγγυους κάνοντας χρήση χημικών. Οι αλληλέγγυοι παραμένουν ακόμα στον χώρο και προσπαθούν να μπει στον χώρο των φυλακών ομάδα γιατρών και δικηγόρων. Οι διαδηλωτές δηλώνουν αποφασιμένοι και ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν αν δεν τους επιτραπεί να επισκεφτούν το στρατόπεδο συγκέντωσης".
Οι διαδηλωτές επιχείρησαν στη συνέχεια να κατευθυνθούν προς την πόλη της Κομοτηνής για να διαμαρτυρηθούν, αλλά και πάλι οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους το επέτρεψαν. Τελικά συνελήφθησαν τρία άτομα, αλλά αφέθηκαν ελέυθερα αφού πρώτα τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.