ΤΩΡΑ

Δορυφορικό σήμα κινδύνου αναστάτωσε το θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σταθμός της ακτοφυλακής στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, έλαβε δορυφορικό σήμα κινδύνου, πριν από λίγη ώρα, για βύθιση πλοίου 8 ν.μ. νότια της Ρόδου εντός του ελληνικού FIR.


Η αίθουσα επιχειρήσεων της αιγυπτιακής ακτοφυλακής στο Κάιρο ενημέρωσε με τη σειρά της την αίθουσα επιχειρήσεων του Λιμενικού. Αμέσως διατάχθηκε απογείωση ελικοπτέρου Super Puma που έσπευσε στο σημείο.
Από την έρευνα των λιμενικών στα διεθνή νηολόγια με βάση τα στοιχεία του δορυφορικού σήματος προκύπτει ότι δεν αντιστοιχούν σε κάποιο πλοίο. Παράλληλα το συγκεκριμένο δορυφορικό σήμα δεν το έλαβε η αίθουσα επιχειρήσεων του Λιμενικού ενώ δύο ναρκαλιευτικά που γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού, που έπλεαν στην περιοχή δεν διαπίστωσαν κίνδυνο κάποιου πλοίου, άλλα ούτε έλαβαν κάποιο σήμα κινδύνου.
Παρ΄ όλα αυτά οι λιμενικοί διέταξαν την απογείωση του Super Puma και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία ότι υπάρχει ναυάγιο.
Οι έρευνες συνεχίζονται αλλά οι λιμενικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για λανθασμένο σήμα κινδύνου.