τις μεγάλες και σοβαρές ελλείψεις, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υποδομές, όσον αφορά την αστυνομία στην Ημαθία, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει, ιδίοις όμμασιν, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας. Βρέθηκε, σήμερα, Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010, στο νομό και, μετά τη σχολή αστυνομίας, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας στη Βέροια. Εκεί ενημερώθηκε από τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Δημήτρη Παπαχρήστου για τα προβλήματα της περιοχής. Στη συνάντηση παρευρέθη και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της Αστυνομίας, Υποστράτηγος κ. Βασίλης Κανάλης.
Ο κ. Βούγιας δεσμεύθηκε για την ενίσχυση της υπάρχουσας υλικοτεχνικής υποδομής (περιπολικά, δίκυκλα κ.λπ.), όπου διαπιστώθηκαν ελλείψεις, ενώ ανακοίνωσε και την ενδυνάμωση των υπηρεσιών σε προσωπικό, με καλύτερη αξιοποίηση των συνοριοφυλάκων. Εξετάστηκαν, τέλος, οι δυνατότητες ενίσχυσης των αστυνομικών τμημάτων με τη συγχώνευση ορισμένων, κυρίως μικρών, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.
Τέλος, η επίσκεψη του κ. Βούγια στη Βέροια, ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του σε σύσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ, στην οποία συμμετείχε και η Δήμαρχος Βέροιας κα. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδη. Στη σύσκεψη τέθηκαν θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.