Πάνω από 1.500 επιβάτες (καθημερινά πάνω από 200 επιβάτες, κατά μέσο όρο) εξυπηρετήθηκαν στην Άνω Πόλη κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της νέας γραμμής που δημιούργησε ο ΟΑΣΘ. Και η επιβατική κίνηση σταδιακά αυξάνεται. Η ίδρυση και λειτουργία της τακτικής λεωφορειακής γραμμής για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών της δύσβατης έως τώρα απομονωμένης κυκλοφοριακά, αλλά μοναδικής πολιτισμικά περιοχής της Άνω Πόλης είχε κριθεί ως απαραίτητη.
Η νέα τακτική λεωφορειακή γραμμή του ΟΑΣΘ νο 22 «Άνω Πόλη», που εξυπηρετείται από τρία μικρολεωφορεία των δέκα θέσεων καθήμενων επιβατών, τα οποία φέρουν εξωτερικά εικαστική δημιουργία, με τον λογότυπο «Πάμε Άνω Πόλη», αποτελεί πρωτοποριακή υπηρεσία του οργανισμού.
Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Άνω Πόλης εξυπηρετούνται με τακτικά δρομολόγια που τις μεν καθημερινές ξεκινούν στις 06:00 το πρώτο και στις 22:00 το τελευταίο με συχνότητα ανά 20 λεπτά, τα δε Σάββατα – Κυριακές και Αργίες με δρομολόγια που ξεκινούν στις 06:00 το πρώτο και στις 21:30 το τελευταίο με συχνότητα ανά 30 λεπτά. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www. oasth.gr.