Για σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010, έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:
* Στην επετειακή Σύνοδο των Υπουργών Παιδείας για τη Διαδικασία Bologna βρίσκεται σήμερα η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου που πραγματοποιείται σε Βουδαπέστη και Βιέννη.

* Επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποιεί σήεμρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στα Τίρανα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Σαλί Μπερίσα και με τον υπουργό Εσωτερικών, Λουλζίμ Μπάσα, με τον οποίο θα υπογράψει Πρωτόκολλο Αστυνομικής Συνεργασίας.

* Ξεκινά σήμερα στο Νυμφαίο Φλώρινας και συγκεκριμένα στο Συνεδριακό Κέντρο «Νίκειος Σχολή», το διήμερο Συντονιστικό Συμβούλιο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

* Ανοιχτοί οι ΧΥΤΑ όλης της χώρας. Αρχισε η αποκομιδή των απορριμμάτων.

* Στις 10 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικαστικοί υπάλληλοι.

* Στις 11 π.μ. στη Βουλή, συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με την Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών.

* Στις 11:30 π.μ. στη Βουλή, η ορκωμοσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου.

* Στις 11:45 π.μ. μετάβαση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στη Βουλή όπου θα ορκισθεί ενώπιον της Ολομέλειας για τη δεύτερη θητεία του.

* Στις 12:15 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

* Στις 2.30 μ.μ., για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο Α.Π.Θ., θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό Εργαστήριο Θωρακοσκοπικής Χειρουργικής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιοθωρακοχειρουργικής (European Association for Cardio-Thoracic Surgery, EACTS,), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος – Καρδίας – Αγγείων. Το Εργαστήριο περιλαμβάνει πρακτική άσκηση σε θωρακοσκοπικές επεμβάσεις και θα διεξαχθεί στα χειρουργεία της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. από Παρασκευή 12 έως και Κυριακή 14 Μαρτίου 2010. Η έναρξη των εργασιών θα γίνει την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010 και ώρα 14.30, στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ., στην οδό Σταύρου Βουτυρά 11, στο δυτικό τμήμα της πόλης (αρχή Γιαννιτσών, έναντι παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού).

* Στις 6 μ.μ. στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου δημοπρασία σπάνιων βιβλίων από το περιοδικό «Βιβλιοφιλία».

* Στις 6:45 μμ, στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο του Αρχαιολογικού Συνεδρίου για τις ανασκαφές του 2009 στη Μακεδονία και στη Θράκη.

* Στις 7 μμ, στο βιβλιοπωλείο–πολυχώρο Μαλλιάρης- Παιδεία «Ανατόλια» (στη Δημητρίου Γούναρη 39, στην Καμάρα) παρουσιάζεται το βιβλίο της Ελένης Βαηνά με τίτλο «Η πριγκίπισσα της Επταλόφου»