'Την κριτική μας θα την κάνουμε με τον τρόπο που ξέρουμε και με την δράση μας και όχι με την τακτική των αποχωρήσεων για μείζονος σημασία ζητήματα." Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, στη δευτερολογια του, στο συνέδριο της Συνομοσπονδίας, στη Χαλκιδική.
Ο κ. Παναγόπολος απέκρουσε τις κατηγορίες για συνέδριο σε πολυτελές ξενοδοχείο κι ευχαρίστησε "από την καρδιά του" όπως είπε "τους συντρόφους μου, τους συναδέλφους από την παράταξη της ΔΑΚΕ, αυτούς που είδα και θυμάμαι, είδα τον συνάδελφο Θεοχάρη και τον συνάδελφο Ταυρή, που στάθηκαν δίπλα μου και έφαγαν ξύλο οι άνθρωποι αυτοί, τους άγνωστους ανθρώπους που μας σήκωσαν όταν πέσαμε μέσα στην συγκέντρωση, αυτόν τον άνθρωπο που τον είδατε με το κασκόλ και την ρεμπούμπλικα που ήρθε και βοήθησε και έναν άλλο που έμαθα ότι είναι εκπαιδευτικός και μέλος του Συνασπισμού, τους ευχαριστώ από την καρδιά μου, γιατί αυτό ήταν που χρειαστήκαμε εκείνη την στιγμή γιατί οι ανεγκέφαλοι θα βαράγανε είτε οργανωμένα είτε ανοργάνωτα. Αλλά είμαστε σε ένα χώρο συνδικαλιστικής συγκέντρωσης μέσα και όφειλαν να δείξουν κοινωνικά ανακλαστικά".
Επίσης ζήτησε συγνώμη "απ’ όλους αυτούς που λοιδορήθηκαν και προπηλακίστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αλλά θέλοντας να πώ αυτό που πίστευα και νομίζω ότι το πιστεύεται όλοι σας ότι δεν είναι αυτός ούτε ο πολιτικός ούτε ο συνδικαλιστικός πολιτισμός μας. Είναι ο πολιτισμός σε εισαγωγικά κάποιων άλλων".
Όσον αφορά τις κατηγορίες του ΠΑΜΕ για τα χειροκροτήματα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολιτευσης, υποστήριξε ότι "δεν ήταν χειροκρότημα επιδοκιμασίας της πολιτικής τους. Έχουμε καταδικάσει την πολιτική που άσκησε η Νέα Δημοκρατία ανεξαρτήτως αν άλλαξε ο αρχηγός και έχουμε αποδοκιμάσει με απερίφραστο τρόπο, ρητό και κατηγορηματικό τα μέτρα που ανακοίνωσε η νέα κυβέρνηση. Ήταν ένα χειροκρότημα σεβασμού στον θεσμό και προστασία των θεσμών που επροπυλακίζοντο και υβρίζοντο παρουσία συντριπτικής πλειοψηφίας συνέδρων που δεν συμφωνούσαν με αυτές τις πρακτικές. Ήταν ένα χειροκρότημα πολιτισμού για όλους μας. Και παρά τις πικρίες που μπορεί να έχει κάποιος είτε με τον ένα αρχηγό είτε με τον άλλον, είτε με αυτούς που δεν ήρθαν, νομίζω ότι αυτό πρέπει να κάνουν".