Οδικώς μεταβαίνει στα Σκόπια ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Ιβ Λετέρμ, αφού το αεροπλάνο του ήταν αδύνατο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της γειτονικής χώρας, λόγω χιονόπτωσης. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε, τελικά, στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, από όπου ο κ. Λετέρμ συνέχισε με αυτοκίνητο.
Ο πρωθυπουργός του Βελγίου επρόκειτο να συναντηθεί σήμερα το βράδυ στα Σκόπια με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι και τον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, συναντήσεις που αναβλήθηκαν για αργότερα. Θα συζητούσε το θέμα με τον αυξημένο αριθμό πολιτών των Σκοπίων, που μετά την κατάργηση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου για τις χώρες της ζώνης του Σένγκεν (ισχύει από τις 19 Δεκεμβρίου 2009) μεταναστεύουν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και κυρίως στο Βέλγιο, για αναζήτηση εργασίας, αλλά μόλις περάσουν τα σύνορα, ζητούν άσυλο.
Οι βελγικές αρχές έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί κανένα αίτημα για άσυλο και όλοι αυτοί οι μετανάστες θα επαναπροωηθηθούν στην χώρα τους.