Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για όσα συνέβησαν πριν και μετά το ποδοσφαιρικό ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου. Προηγήθηκε αναφορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς την εισαγγελία στην οποία καταγγέλλονται επιθέσεις από άγνωστους φιλάθλους εναντίον της αποστολής του «Δικεφάλου» μέσα και έξω από το γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η υπόθεση ανατέθηκε στον αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Ευάγγελο Μπακέλα. Ο εισαγγελέας διερευνά αν υπάρχουν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας που σχεδίασαν και εφάρμοσαν τα μέτρα για το συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό αγώνα.

Επίσκεψη Βούγια
«Παράθυρο» για να αρθεί το μέτρο της απαγόρευσης της μετακίνησης των φιλάθλων σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, άνοιξε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας. Μετά από σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, στην οποία προήδρευσε και συμμετείχαν οι αστυνομικές αρχές της Βόρειας Ελλάδας και της πόλης, παραδέχθηκε ότι το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας στο ντέρμπι του Χαριλάου είχε κενά και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η προκαταρκτική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα γεγονότα θα ολοκληρωθεί σύντομα και θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες.
Εξέφρασε, δε, την αισιοδοξία του ότι μετά το πέρας της έρευνας και την απόδοση τυχόν ευθυνών δεν θα υπάρξουν άλλα τέτοια κρούσματα και έτσι να ολοκληρωθεί χωρίς παρατράγουδα το φετινό πρωτάθλημα.