Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με τον δήμαρχο Βασ. Παπαγεωργόπουλο να εξαπολύει επίθεση κατά της κυβέρνησης, τόσο για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του Προγράμματος Καλλικράτης, καθώς και τις ασάφειες στις θέσεις του υπουργείου Εσωτερικών, όσο και για την παρακράτηση χρημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επεσήμανε ότι όσον αφορά τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει, ακόμη, καταθέσει την πρότασή του, ειδικά όσον αφορά την προέλευση των πόρων που χρειάζονται για την εφαρμογή ενός τόσο μεγαλεπίβολου σχεδίου. Πρόσθεσε ότι τα χρήματα τα οποία χρειάζονται για την ολοκλήρωση του δημαρχιακού μεγάρου, αλλά και για τη δεύτερη φάση ανάπλασης της παραλίας, παραμένουν "κλειδωμένα" -ειδικά για τα έργα στη Νέα Παραλία ανέφερε πως είναι ευθύνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Όσον αφορά το θέμα που προέκυψε τελευταία, με την αθώωση της δημοτικής συμβούλου, επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια" και βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Χρύσας Αράπογλου, ισχυρίστηκε ότι, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη προς τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο και παρουσίασε, ασκήθηκαν πιέσεις για επίσπευση της υπόθεσης που αφορά το σκάνδαλο με το έλλειμμα στο ταμείο.
Να σημειωθεί ότι, από τη συνεδρίαση απουσίαζε η κ. Αράπογλου, καθώς και ο επικεφαλής της παράταξης "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη", Γιάννης Μπουτάρης. Απαντώντας, ο δημοτικός σύμβουλος Χ. Μπαρμπουνάκης έκανε λόγο για "δικαίωση της κ. Αράπογλου", ενώ, για όσα είπε ο δήμαρχος για τα χρήματα που δεν έρχονται από την κεντρική εξουσία σημείωσε πως τα βλέπει "όλα μαύρα, τώρα που κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ", αντίθετα με όσα έλεγε επί της προηγούμενης κυβέρνησης.