Συναίνεση υπό προϋποθέσεις για τον Αντώνη Σαμαρά. Όπως είπε στο Προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης, δε λέει "όχι σε όλα", όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ, αλλά δε δίνει και "λευκή επιταγή" όταν ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ "έχουν βγει στα κεραμίδια"! Χαρακτηριστκά, είπε:
"Στηρίζουμε την Ελλάδα, όχι την Κυβέρνηση. Είπαμε ότι θα "βάλουμε πλάτη", για να στηρίξουμε την πατρίδα μας και τον Ελληνικό λαό. Δεν θα κάνουμε εμείς ότι έκανε το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου όταν ήταν στην Αντιπολίτευση. Όταν έλεγε "όχι σε όλα". Ακόμα και σε αυτά με τα οποία ...συμφωνούσε! Συναίνεση δεν σημαίνει "λευκή επιταγή". Εδώ, βασικές κυβερνητικές επιλογές αρνούνται να τις στηρίξουν, ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που έχουν "βγει τα κεραμίδια". Δεν θα το κάνουμε εμείς".
O κ. Σαμαράς πρόσθεσε, χαρακτηριστικά, ότι "έβαλε πλάτη" για την κυβέρνηση στο συνέδριο των υπουργών Οικονομίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κι αυτό θα κάνει στη συνάντηση των πρωθυπουργών της Ευρωζώνης του ΕΛΚ, στις 25 Μαρτίου, αλλά δε θα "κλείσει τα μάτια" όταν βλέπει "τα αδιέξοδα της κυβέρνησης'.