Για σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010 έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:
* Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η σημερινή.

* Κλειστοί έως την Πέμπτη 11 Μαρτίου οι ΧΥΤΑ ολόκληρης της χώρας.

* Συνεχίζουν την κατάληψη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στην Πανεπιστημίου οι απολυμένοι της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας Κλειστή παραμένει η οδός από τη Ρήγα Φεραίου έως την Ιπποκράτους.

* Κατάληψη του Εθνικού Τυπογραφείου πραγματοποιούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών, για να μην τυπωθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το νομοσχέδιο με τα επείγοντα δημοσιονομικά μέτρα.

* Σαρανταοκτάωρη απεργία από σήμερα των εφοριακών.

* Δίωρες στάσεις εργασίας από τις 10 το πρωΐ των δικαστικών υπαλλήλων από σήμερα έως την Παρασκευή 12 του μηνός.

* Στην Ουάσινγκτον βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

* Λήγει σήμερα η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για τα σχέδιο νόμου «Αποκέντρωση, Απλοποίηση και Ενίσχυση της Αποτελεσματικότητας των διαδικασιών του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007 - 2013 και άλλες διατάξεις» στην ιστοσελίδα www.opengov.gr/ypoian

* Στις 9 π.μ. στο ξενοδοχείο «Divani Caravel» η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών τριήμερου συνεδρίου (8 έως 10 Μαρτίου) που διοργανώνει του Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΤΕΕ , με θέμα: «Ενέργεια: Σημερινή εικόνα-σχεδιασμός-προοπτικές».

* Στις 9:30 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ. δωρεάν ιατρικές εξετάσεις (τεστ ΠΑΠ, μαστογραφία) από την Κινητή Μονάδα του Θεαγενείου στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, με πρωτοβουλία του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη. Εως και την Τετάρτη 10 Μαρτίου.

* Στις 10:30 π.μ. ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο Brookings Institution.

* Στις 10:30 πμ αρχίζει η επίσκεψη στο Νομό Κιλκίς, στο πλαίσιο του προγράμματος συναντήσεων με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης Πρώτου και Δευτέρου Βαθμού και τους παραγωγικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς όλων των Νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρίας Λιονή. Η κ. Λιονή θα επισκεφτεί τη Νομαρχία Κιλκίς στις 10.30 το πρωί για τη σύσκεψη με τους επικεφαλής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Ακολούθως (13.30) θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των παραγωγικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων του Νομού στην αίθουσα συσκέψεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς. Το απόγευμα, στις 16.30 η κ. Λιονή θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, στα γραφεία του ΣΒΒΕ, εντός της ΒΙΠΕ Κιλκίς.

* Στις 11.30 π.μ., ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης θα επισκεφθεί το Δήμο Σταυρούπολης και θα έχει συνεργασία με τη Διοίκηση του Δήμου, για θέματα που αφορούν τις Δημόσιες Υποδομές.

* Στις 11:30 π.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» η υφυπουργός Πολιτισμού, Αντζελα Γκερέκου, θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους του Τύπου τη στρατηγική επικοινωνίας και προβολής τουρισμού για το 2010.

* Στις 11:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Εσπέρια» συνέντευξη Τύπου της ΑΔΕΔΥ για την κοινωνικά ασφάλιση με αιχμή τα όρια ηλικίας γυναικών, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

* Στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, για την έναρξη των προγραμμάτων κάλυψης ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων, καθώς και κάλυψης δαπανών αγοράς πρώτων υλών και άλλων άϋλων αγαθών με εγγυημένα χαμηλότοκα από την ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε.

* Στις 12 το μεσημέρι την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών «Στοργή» κυρία Τίμη Μπακατσέλου, θα βραβεύσει για την πολύπλευρη προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου «ΑΚΜΗ» κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο «Μέγας Αλέξανδρος» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Βορείου Ελλάδος στην οδό Τσιμισκή 14 της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

* Στη 1 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας ΑΔΕΔΥ έξω από το υπουργείο Οικονομικών και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Αθήνα. Συμμετέχει και η ΟΛΜΕ

* Στη 1 μ.μ. συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χϊλαρι Κλίντον.

* Στις 2:15 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί την υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

* Στις 4 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Divani Caravel» ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά στη συνδιάσκεψη με θέμα: «Η έμφυλη διάσταση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας».

* Στις 6:15 μ.μ. η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα παρευρεθεί στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Πεδίον του Αρεως.

* Στις 7 μ.μ. ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα παρευρεθεί σε δεξίωση στο Blair House.

* Στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Divani Caravel» ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, κατά το κλείσιμο των εργασιών της συνδιάσκεψης με θέμα: «Η έμφυλη διάσταση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας».

** Στις 7 μ.μ., εκδήλωση του Δήμου Ωραιοκάστρου για την ημέρα της Γυναίκας στον πολυχώρο Nouvelle, με κεντρική ομιλήτρια την κ. Βίκυ Χατζηβασιλείου.

* Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου θα πραγματοποιηθεί τελετή βράβευσης με το «ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» στο πλαίσιο του εορτασμού «Ημέρα της Γυναίκας». Τιμώμενη, η Μαρία Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου -Τζιτζικώστα. Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο πρέσβης Φραγκίσκος Βέρρος, η Καθηγήτρια Α.Π.Θ. Καίτη Καμπίτογλου, και ο δημοσιογράφος Γεώργιος Κουβαράς.

* Στις 7 μ.μ., συζήτηση στο Καφέ της Επιστήμης με θέμα Τα αιωρούμενα σωματίδια στη Θεσσαλονίκη: Μύθος ή πραγματικότητα; στον Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, Θεμ. Σοφούλη 112, Καλαμαριά

* Στις 7:30 μ.μ. ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα παρακαθίσει σε δείπνο της διευθύντριας Εθιμοτυπίας του Λευκού Οίκου προς τιμής του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Δημητρίου, στο Blair House.

* Στις 8 μ.μ., ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση με θέμα «1910-2010. 100 χρόνια από τη θέσπιση της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Υπάρχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες;» H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12-14 , Λαδάδικα).

* Στις 8 μ.μ., το Ε΄ Δημοτικό Διαμέρισμα διοργανώνει στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το 2010 έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Κολιού. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα τέχνης του Ε΄ Διαμερίσματος (Πέτρου Συνδίκα 24). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Μαρτίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 9:00-14:30 & 17:30-21:30 εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

* Στις 9 μ.μ., η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, οι «Μάγισσες» που έκλεψαν τις καρδιές μας τα δύο προηγούμενα χρόνια «Στο Τρένο Στο Ρουφ», θα δώσουν τη δεύτερη μουσική τους παράσταση στο Φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.