"Δύο χρόνια έστελνα μηνύματα όπως και άλλοι στην κυβέρνηση μας. Δυστυχώς ελάχιστοι μ’ άκουγαν. Λάθος νοοτροπία, αλαζονικές συμπεριφορές, προσωπικές διαδρομές, κατάχρηση εμπιστοσύνης, κακή επικοινωνιακή πολιτική, κατεβασμένα τηλέφωνα, κλειστές πόρτες, έφεραν μοιραία το κακό αποτέλεσμα και φυσικά θα πρέπει να σταματήσει το παραμύθι κάποιων πως έφταιγαν κάποιοι άλλοι λες και αυτοί δεν ήταν μέλη της κυβέρνησης ή διορισμένοι στο κράτος".
Με τα λόγια αυτά, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παν. Ψωμιάδης, έκανε τη δική του παρέμβαση κατά της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια του Προσυνεδρίου της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα... υπερασπίστηκε και τον Γιώργο Παπανδρέου:
"Φτάνει επίσης η υποκρισία, να ζητάμε από το ΠΑΣΟΚ να κάνει σε 6 μήνες ότι δεν κάναμε εμείς επί 5,5 χρόνια. Για παράδειγμα, για τα stage και τους συμβασιούχους δεν φταίει μόνο το ΠΑΣΟΚ, φταίμε πρώτα εμείς. Να αφήσουμε την υψηλή πολιτική και φυσικά, κ. Πρόεδρε, κάποιες επιλογές σας, δεν είναι και οι καλύτερες! Μαζέψτε λοιπόν κάποιους, κ. Πρόεδρε, που θεωρούν ότι με τις δηλώσεις τους είναι βασιλικότεροι του βασιλέως", είπε απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά.
Ο Παν. Ψωμιάδης πρότεινε:
# Η Νέα Δημοκρατία, να χρησιμοποιήσει νέες τεχνολογίες, το διαδίκτυο, ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, ιδιαίτερα της περιφέρειας.
# Να ενισχυθεί ο ρόλος των ΔΑΚΕ και των εκπροσώπων των επιμελητηρίων.
# Κάθε επαγγελματικός κλάδος να αποκτήσει τη δική του οργάνωση.
# Οι Τοπικές Οργανώσεις να εξελιχθούν σε σημείο παραγωγής πολιτικής.
# Σε όλα τα όργανα, τα μέλη να γίνουν αιρετά. Κανείς διορισμένος.
# Αναβάθμιση του ρόλου της ΟΝΝΕΔ που μαζί με τους ΔΑΠΙΤΕΣ και τις ΔΑΠΙΤΙΣΣΕΣ, θα πρωταγωνιστήσουν στη διείσδυση των νέων τεχνολογιών.
# Ενίσχυση του ρόλου των βουλευτών και των αυτοδιοικητικών.
Κάλεσε, επίσης, τον Αντώνη Σαμαρά να... "πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα"! Του είπε, χαρακτηριστικά:
"Τολμήστε ρήξεις, κ. Πρόεδρε, πρέπει να βγείτε πιο μπροστά, είμαστε ακόμη κολλημένοι στο βατήρα. Πάρτε αποφάσεις για το καλό της παράταξης και να είστε βέβαιος ότι θα είμαστε δίπλα σας. Όμως φύγετε κ. Πρόεδρε, φύγετε μπροστά, αργήσαμε. Διότι αν καταρρεύσει η Νέα Δημοκρατία, καταρρέουμε όλοι μας. Δεν θα γλιτώσει κανείς".
Ο κ. Ψωμιάδης είχε... έναν καλό λόγο για όλους:
"Όποιος αμφισβητεί τον Πρόεδρο, αμφισβητεί τη βούληση των οπαδών μας. Τέρμα η ασυλία. Δεν είμαστε ίδρυμα, ούτε πολυμετοχική εταιρία. Είμαστε όλοι Νέα Δημοκρατία. Όσοι κάθισαν επί ώρες στην ουρά για να ψηφίσουν εσάς, την κ. Μπακογιάννη, και εμένα, έστειλαν και ένα μήνυμα, ότι πρέπει να δώσουμε τέλος στον πόλεμο των δαχτυλιδιών. Η Ντόρα Μπακογιάννη πιστεύω ότι είναι ένα άξιο στέλεχος και έπρεπε να της δοθεί ένας διακριτός ρόλος, όπως βέβαια και σα κάποια άλλα παλαιά στελέχη. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πρόεδρο. Είμαστε όλοι με τον Αντώνη Σαμαρά. Και κάτι ακόμη: Μην απαξιώνετε το έργο του Καραμανλή. Όσοι δεν σέβονται τον Καραμανλή, δεν σέβονται το παρελθόν. Το κεφάλαιο Καραμανλής για την Ελλάδα δεν έκλεισε. Τι παράπονο είχαμε μέχρι το 2007 από τον Καραμανλή; Είχαμε μόνο νίκες να καταγράψουμε. Αν βρέθηκαν κάποιοι που δεν τίμησαν την εμπιστοσύνη του Καραμανλή, τι να κάνουμε… Μια ζωή σ’ αυτήν την παράταξη πολεμάμε με αρκετούς λάθος ανθρώπους", υπογράμμισε.
Κι έκλεισε με μια υπενθύμιση σε ένα θέμα που θεωρεί ότι "το παίζει στα δάχτυλα": "Και πρόεδρε μην ξεχνάς. Η Μακεδονία δεν πωλείται, δεν δανείζεται, δεν παζαρεύεται", κατέληξε!