Να αξιοποιηθεί πρόγραμμα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, που ήταν έτοιμο το καλοκαίρι, πριν τις εκλογές, από την τότε κυβέρνηση, προτείνει ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και νυν Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Ο κ. Χατζηδάκης θυμίζει ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα ύψους περίπου 100 εκ. ευρώ, για το οποίο απαιτείται η συνεργασία των Υπουργείων Οικονομίας, Ναυτιλίας και Ανταγωνιστικότητας, Εξωτερικών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και του Invest in Greece.
Προτείνει το πρόγραμμα αυτό, να συγχρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και από εθνικούς πόρους ως εξής: 13 εκ. ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), 25 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) 2007-13, 20 εκ. από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», 39 εκατ. από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».