Ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας σήμερα και, το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών, ενώ οι φιλαρμονικές θα διέλθουν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα παιανίζουν θούρια και εμβατήρια. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των επίσημων εκδηλώσεων που οργανώνει η νομαρχία Θεσσαλονίκης, θα έχουμε τις εξής εκδηλώσεις:
Στις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στην οποία θα παραστούν οι Αρχές, οι Φορείς και ο λαός της Θεσσαλονίκης.
Στις έντεκα παρά τέταρτο θα γίνει η κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση.
Στις έντεκα και τέταρτο θα γίνει η παρέλαση αντιπροσωπευτικών τμημάτων μαθητών και Μακεδονομάχων καθώς και στρατιωτικών τμημάτων.
Στις έξι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ο πανηγυρικός εορτασμός στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Χρυσή Καρατσινίδου-Παπαθανασίου, με θέμα «Επανάσταση του ’21 και Φιλελληνισμός: Μια συνδυασμένη εκδοχή της ευέλπιδος απερισκεψίας»