ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ


ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ

Συνεχίζεται, ως αυτήν την ώρα, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Ως τώρα οι σύμβουλοι αναφέρθηκαν στο θέμα της οικονομικής κρίσης, στη θετική εξέλιξη της υπόθεσης με το κτίριο "Αλλατίνη" από το Συμβούλιο της Επικρατείας και στο θέμα με τις διαφημιστικές πινακίδες. Το άλλο θέμα, με την ανέγερση ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πλατεία Αριστοτέλους, δεν έχει, ακόμη, συζητηθεί.
Για την οικονομική κρίση μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος κι επεσήμανε ότι, ήδη, η κυβέρνηση έχει μειώσει, κατά 20%, τις επιδοτήσεις των δήμων. Υπογράμμισε ότι ακόμη τίποτα δεν έχει προχωρήσει όσον αφορά το Πρόγραμμα Καλλικράτης, λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν ξεκαθάρισε ούτε ποιο θα είναι το εκλογικό σώμα στις εκλογές του φθινοπώρου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ούτε το σχέδιό της για τις συνενώσεις των δήμων.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, τέτοιου είδους λεπτομέρειες επρόκειτο να ρυθμιστούν σε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία, όμως, αναβλήθηκε δύο φορές. Όπως είπε, θα επιχειρηθεί νέο ραντεβού με τον Γιάννη Ραγκούση, την επόμενη Τετάρτη 10 Μαρτίου, ενώ, για τις 15 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΚΕ.
Η επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια", βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου, ζήτησε να μάθει πώς θα κινηθεί ο δήμος στον τομέα της εξοικονόμησης χρημάτων, εν μέσω οικονομικής κρίσης, καθώς και πού έχει φθάσει το έλλειμμα στο ταμείο του δήμου (η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται).
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Σωτ. Καπετανόπουλος, έδωσε απάντηση στο περιοδικό Focus για το γνωστό εξώφυλλο με το άγαλμα της Αφροδίτης και την άσεμνη χειρονομία. Όπως υπογράμμισε, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης με την ιστορία της, ειδικά τα χρόνια του Β Παγκοσμίου Πολέμου "δεν είναι ο κατάλληλος παραλήπτης ύβρεων". Χαρακτήρισε "αηδιαστικό" το δημοσίευμα και "ανύπαρκτο" το υποτιθέμενο χιούμορ του. "Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης είναι περήφανοι γι αυτό και δεν αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις αυτές με ανταποδοτικότητα", πρόσθεσε.
Όσο για την οικονομική κρίση, ο κ. Καπετανόπουλος πρότεινε να βοηθήσει η εκκλησία της Ελλάδος κι όπως βγάζει πανέρι για τις ανάγκες εκκλησίας, να βγάλει πανέρι για τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού.