Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία συνεδριάζει σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό θέμα τις εξελίξεις για την αναπηρία και τις προκλήσεις εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Κατά την έναρξη της Συνεδρίασης του Φόρουμ απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Ιωάννης Βαρδακαστάνης, καθώς επίσης και η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία υπογράμμισε το δίκαιο των αιτημάτων του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος.
Οι εργασίες του Φόρουμ, που αποτελείται από 30 μέλη, που εκπροσωπούν 14 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για την αναπηρία από τις χώρες - μέλη της ΕΕ, καθώς και 16 Εθνικά Συμβούλια Ατόμων με Αναπηρία θα ολοκληρωθούν αύριο.
Τα κύρια θέματα που τίθενται επί τάπητος είναι η σημασία των Διαρθρωτικών Ταμείων της ΕΕ και ο ρόλος τους για την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, η προώθηση της επικύρωσης και υπογραφής της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία από όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Οδηγία για την Ίση Μεταχείριση.