Στα πράσα κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων που ξεφόρτωνε στην Πιερία

Συνελήφθησαν χθες Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010 και ώρα 02.15 τα ξημερώματα, στο Λιτόχωρο Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, δύο ημεδαποί άντρες, ηλικίας 34 και 31 ετών, για λαθρεμπορία τσιγάρων. Εντοπίστηκαν να ελέγχουν πέντε φορτηγά, κοντά σε ακτή της Πλάκας Λιτοχώρου, στα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 177.240 πακέτα τσιγάρων συσκευασμένα σε κούτες που δεν έφεραν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. Τα τρία οχήματα έφεραν αριθμούς κυκλοφορίας αλλοδαπής, ενώ τα άλλα δύο έφεραν πλαστές πινακίδες.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τις παραπάνω ποσότητες τσιγάρων είχαν ξεφορτώσει 14 περίπου άτομα από άγνωστο σκάφος, το οποίο είχε προσεγγίσει την ακτή. Οι δράστες, πλην των δύο που συνελήφθησαν, με την εμφάνιση των Λιμενικών και των Αστυνομικών, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και το δύσβατο της περιοχής, τράπηκαν σε φυγή εγκαταλείποντας τα ανωτέρω οχήματα, τα λαθραία τσιγάρα και διάφορα προσωπικό τους είδη.
Τις μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας παρουσιάστηκε αυτόβουλα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, 52χρονος ημεδαπός ο οποίος αναζητείτο, για συμμετοχή στο κύκλωμα και συνελήφθη. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 317 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Οι υπόλοιποι δράστες αναζητούνται.
Τα διαφυγόντα κέρδη, σύμφωνα με υπολογισμό των Τελωνειακών Αρχών, ανέρχονται στο ποσό των 519.000€.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Σχόλια