Άνοιξε η Εγνατία Οδός - Κλειστά παραμένουν τα σύνορα προς τη Βουλγαρία

Αποχωρούν, από το μεσημέρι (σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010) από τα μπλόκα του Στρυμονικού και των Κερδυλίων, οι αγρότες του νομού Σερρών. Δήλωσαν δυσαρεστημένοι από τη στάση της κυβέρνησης και αποχώρησαν, ελευθερώνοντας την Εγνατία Οδό και στα δύο ρεύματα. Το μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών νομού Σερρών Ανέστης Κεμανιτζόγλου, δήλωσε ότι οι αγρότες έδωσαν στην κυβέρνηση περίοδο χάριτος έξι μηνών, ώστε να πραγματοποιήσει τις εξαγγελίες της. Την αποχώρησή τους αποφάσισαν έπειτα από τη χθεσινοβραδινή συνάντηση των εκπροσώπων τους από δεκαπέντε μπλόκα, που έγινε στη Βέροια.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων (ΟΔΑΣ), Αναστάσιος Κάτος, κάλεσε όλους τους να συναδέλφους του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να μην πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Αντίθετα, ανυποχώρητοι παρέμειναν οι αγρότες που μετέχουν στο μπλόκο του Προμαχώνα. Έτσι, η οδική δίοδος από το μεθοριακό σταθμό παραμένει κλειστή για όλα τα οχήματα.Η φωτογραφία είναι του Νώντα Στυλιανίδη, από το www.photoreportage.gr κι αφορά την κινητοποίηση των αγροτών της Χαλκιδικής στα εγκαίνια της 23ης Agrotica.

Σχόλια