Δεν είπε την αλήθεια το ΠΑΣΟΚ, είπαν, σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010, στη Θεσσαλονίκη, στον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη. Κι εκείνος, με σιγουριά, απάντησε, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είπε ψέματα. «Δεν είμαστε ψεύτες, είμαστε υπεύθυνοι», δήλωσε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στα γραφεία του κινήματος, στη Βασ. Ηρακλείου, όταν δημοσιογράφοι του επεσήμαναν ότι η αντιπολίτευση, αλλά και μερίδα του κόσμου, υποστηρίζει πως ο Γιώργος Παπανδρέου άλλα έλεγε προεκλογικά κι άλλα μετεκλογικά. Όσο για την κατάσταση της οικονομίας, γι αυτό, σύμφωνα με τον γραμματέα του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ, ευθύνεται η προηγούμενη κυβέρνηση.
Ο κ. Ξυνίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να επιτύχει τους στόχους, που έχει θέσει. Παραδέχτηκε, βέβαια, ότι «απαιτούνται σκληρές μάχες», πρόσθεσε όμως ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να τις δώσει, διότι έχει πλήρη συναίσθηση του χρέους της παράταξης προς τον τόπο».
Όσο για το ρόλο του, ως κομματικός, είπε πως «θα έχει λόγο και όπου χρειάζονται βελτιώσεις, ή διορθώσεις, σε επιλογές της κυβέρνησης. Για να ανταποκριθεί στον ρόλο του το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε φάση αναδιάταξης των δυνάμεων του», πρόσθεσε.
Για τις διαφωνίες στελεχών, αλλά και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά την οικονομική πολιτική που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ θέλει τους βουλευτές του να έχουν γνώμη και να τη λένε και όχι να παριστάνουν το ακροατήριο του εκάστοτε υπουργού. Θεωρεί, μάλιστα, φυσιολογικό να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, στο εσωτερικό του Κινήματος, σε τόσο μεγάλα θέματα, που άνοιξε η κυβέρνηση. «Στο ΠΑΣΟΚ δεν ποινικοποιούνται οι απόψεις», υπογράμμισε.