Από διαρρήκτες ληστές κι από ληστές... δολοφόνοι! Δυο άγνωστοι νεαροί, διέρρηξαν διώροφη μονοκατοικία στη Βέροια, στην οποία διέμενε ηλικιωμένο ζευγάρι και με τη χρήση βίας τους λήστεψαν. Φαίνεται, όμως, ότι η καρδιά του 87χρονου δεν άντεξε και, την ώρα που η 81 ετών σύζυγός του είχε ξεφύγει από τα χέρια των ληστών και ζητούσε βοήθεια, πέθανε, μάλλον από καρδιακό επεισόδιο.
Συνέβη σήμερα, στις 2 τα ξημερώματα. Οι κακοποιοί εισέβαλαν στη διώροφη μονοκατοικία στην οποία κατοικούσαν ο 87χρονος με την 81χρονη σύζυγό του. Τους οποίους ακινητοποίησαν και με τη χρήση σωματικής βίας τους πήραν το ποσό των 100 ευρώ.
Οι δράστες άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι και, στη συνέχεια, η ηλικιωμένη γυναίκα, παρά το ότι ήταν δεμένη, κατόρθωσε να απελευθερωθεί και να διαφύγει από το παράθυρο της μονοκατοικίας. Προσέτρεξε για βοήθεια σε γειτονικό σπίτι κι από εκεί τηλεφώνησε στην αστυνομία.
Οι γείτονες, αλλά και οι αστυνομικοί που μπήκαν στο σπίτι, βρήκαν τον 87χρονο πεσμένο στο πάτωμα, νεκρό. Ο θάνατος του διαπιστώθηκε και από το πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, που έσπευσε στο σημείο. Ο άτυχος ηλικιωμένος, δεν έφερε ίχνη τραυματισμού, παρά μόνο αμυχές στο πρόσωπό του. Αύριο θα γίνει η νεκροψία - νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα, η καρδιά του δεν άντεξε...
Προανάκριση για την υπόθεση αυτή, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.