Σπείρα παραχαρακτών, που είχε… γεμίσει την αγορά της Βόρειας Ελλάδας με πλαστά 200ευρα, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την ΕUROPOL. Συνεχίζονται οι έρευνες για τους παραχαράκτες με τα πεντάευρα…
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν σήμερα, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010, τέσσερα μέλη της σπείρας, ηλικίας από 30 ως 40 ετών, τα οποία, με τη βοήθεια συνεργών τους, «έκοβαν» τα… δικά τους χαρτονομίσματα και στη συνέχεια τα «έριχναν» στην αγορά. Μάλιστα, την Άνοιξη του 2007, η σπείρα είχε «ρίξει», με τη βοήθεια αλλοδαπών, πλαστά χαρτονομίσματα που αντιστοιχούσαν σε 120.000 ευρώ.
Μετά από έρευνα στο σπίτι του ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αρκετά πλαστά χαρτονομίσματα των 200 ευρώ.
Η σπείρα παρακολουθούνταν εδώ και μήνες. Όπως προέκυψε, τα μέλη της συμμετείχαν και σε κύκλωμα trafficking, ενώ ξέπλεναν και μαύρο χρήμα.
Η αστυνομία έχει «αγγίξει» πολλά μέλη της σπείρας και η έρευνα συνεχίζεται καθώς εκτιμάται ότι συμμετείχαν και άλλοι στις παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος.
Έρευνες διεξάγονται και για τον εντοπισμό μελών άλλης σπείρας, που έχουν γεμίσει με πεντάευρα την αγορά της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, μεγάλο σούπερ μάρκετ, που έχει πέσει θύμα των παραχαρακτών (έκαναν… ψιλά μεγάλο χρηματικό ποσόν από τα ταμεία υποκαταστήματος στην περιοχή της Πυλαίας) έχει ενημερώσει τα υπόλοιπα υποκαταστήματά του για τη δράση του κυκλώματος.