Κλειστά είναι, αυτήν την ώρα (19.30 της Τετάρτης 3 Φεβρουαρίου 2010) τα Πράσινα Φανάρια, στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας, αλλά και ο κόμβος της Θέρμης, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής. Οι αγρότες αποφάσισαν να κλείσουν τους δρόμους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία έφυγε από παρακαμπτηρίους μετά την άφιξή της στο αεροδρόμιο.
Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος των αγροτών, Γιάννης Βογιατζής, είπε ότι πρόθεσή τους ήταν να συναντήσουν την υπουργό, να συζητήσουν μαζί της και να της επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. «Η κα υπουργός αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί μας, παρά το γεγονός ότι ισχυρίζεται ότι είναι ανοιχτή σε διάλογο. Προτίμησε να μας γυρίσει την πλάτη και να παρακάμψει τα μπλόκα», δήλωσε ο κ. Βογιατζής.
Οι αγρότες έχουν αποκλείσει, ακόμη, τον κάθετο δρόμο, που συνδέει τον αερολιμένα με το πολεοδομικό συγκρότημα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν επιβάτες αεροπορικών πτήσεων και εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο(φωτογραφία). Έτσι, λεωφορεία του αεροδρομίου παραλαμβάνουν τους επιβάτες στα μπλόκα και τους μεταφέρουν στο αερδορόμιο.
Οι αγρότες ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξουν, σε λίγο, τα μπλόκα.