Οξεία κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Την κατηγόρησε ότι έκανε τη χώρα επαίτη δανεικών και πρωταγωνιστεί με τα μέτρα που δεν παίρνει. Μετά τη συνάντηση, που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια στη Λευκωσία ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η επίλυση του Κυπριακού διέρχεται μια κρίσιμη καμπή. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε, πως η επίλυση χρειάζεται ομοψυχία και εθνική συνεννόηση για να επέλθει μια βιώσιμη λύση στο πλαίσιο και σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.
Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα και ο Κύπριος Πρόεδρος ενημέρωσε λεπτομερώς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό. Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε σε εθνική συστράτευση για να επιτευχθεί μια βιώσιμη και δίκαιη λύση στο Κυπριακό. Ερωτηθείς αν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν είναι στο πρόγραμμά του.
Σε δείπνο, που παρέθεσε προς τιμήν του το Πολιτικό γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού, χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, κυρίως λόγω της αρνητικής στάσης των Τουρκοκυπρίων.
Τον Αντώνη Σαμαρά συνοδεύουν οι βουλευτές Δημήτρης Αβραμόπουλος και Πάνος Παναγιωτόπουλος. Το ταξίδι αυτό στην Κύπρο έρχεται μετά τη σφοδρή επίθεση, που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση κατά την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου με κυριότερο σημείο αναφοράς την Οικονομία.