«Μετά από αυτή τη νίκη θα ξεκουραστούμε. Αυτό που κάνουμε πάντα δηλαδή. Αύριο, από τις 3 περίπου το μεσημέρι θα ξεκινήσουμε τα βίντεο για το ματς με την Ξάνθη. Η καθημερινή ρουτίνα μου με λίγα λόγια». Με αυτόν τον τρόπο, ο Φερνάντο Σάντος έκοψε την... όρεξη όσων άρχισαν τις μεγαλοστομίες, μετά τη χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού, στην Τούμπα. Προσγειωμένος ο Πορτογάλος, ακόμη κι όταν ρωτήθηκε για όσα είχε πει πέρσι, ότι δε θα ξαναβρίσκεται στον πάγκο του Δικεφάλου σε πλέι οφ, απάντησε: «Θα δούμε…».
Για τον Φερνάντο Σάντος, στο γήπεδο μπήκαν «δύο ομάδες που δούλεψαν πολύ γι΄ αυτό και προσπάθησαν σε πολύ υψηλούς ρυθμούς και εντάσεις. Στο επίπεδο που βλέπουμε σε μεγάλα πρωταθλήματα στο εξωτερικό. Θεωρώ ότι υπήρχαν διακυμάνσεις σχετικά με τον έλεγχο του παιχνιδιού. Άλλα χρονικά διαστήματα ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή, ενώ σε κάποια άλλα ο Παναθηναϊκός».
Ο Σάντος, παραδέχτηκε ότι περίμενε «μία δυνατή αντίδραση από τον Παναθηναϊκό κάτι που συνέβη. Δεχθήκαμε ένα γκολ που δεν είναι συνηθισμένο για εμάς, όμως και εμείς δείξαμε αντίδραση και πετύχαμε γρήγορα δεύτερο γκολ που ήταν πολύ σημαντικό. Αυτό που απέμενε ήταν να αντέξουμε την πίεση του Παναθηναϊκού που ήταν φυσιολογική. Ο Παναθηναϊκός τα έδωσε όλα για να φθάσει στην ισοφάριση όμως εμείς αντιδράσαμε καλά. Είχαμε συμπαγή άμυνα και όποτε μπορούσαμε βγάζαμε αντεπίθεση. Καταφέραμε να βάλουμε δύο γκολ και ο αντίπαλος ένα. Οπότε το σκορ είναι δίκαιο».
Για τις διαφορές του ντέρμπι σε σχέση με προηγούμενα του ΠΑΟΚ: «Η αλήθεια είναι ότι σε άλλα παιχνίδια είχαμε ανάπτυξη σε καλύτερα επίπεδα από το σημερινό. Αυτό δεν είναι πάντα δυνατό να γίνει. Οπότε όταν αυτό δεν μπορεί να γίνει πρέπει να επιστρατεύσουμε άλλα μέσα. Πάθος, θέληση, αποφασιστικότητα. Αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να κερδίσουμε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο».