Έξι χιλιάδες στρέμματα σπαράγγια, σιτηρά και μηδική, έγιναν... λίμνη στην περιοχή του Τυχερού, δίπλα στον ποταμό Έβρο. Έσπασε το ανάχωμα και περίπου 60.000 στρέμματα έχουν κατακλυσθεί σε ολόκληρο το νομό, από τα νερά του Έβρου, αλλά και από υπερχείλιση τοπικών χειμάρρων, μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.
Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, το ύψος της στάθμης των νερών στον Κυπρίνο είναι 2,97 μ. (με όριο επιφυλακής 4,80 μ.), στο Πύθιο 5,52 μ. (με όριο επιφυλακής τα 4,70 μ.), στους Κήπους 4.30 μ. (με όριο επιφυλακής τα 3,60 μ.) και στο Πέταλο 6.20 μ. (με όριο επιφυλακής τα 5,60 μ.). Στον Ερυθροπόταμο, στην περιοχή Διδυμοτείχου, η στάθμη μετρήθηκε στα 7,42 μ., με όριο επιφυλακής τα 5,60 μ. και όριο συναγερμού τα 6,80 μέτρα.
Σύμφωνα με τον αντινομάρχη Έβρου, Μιχάλη Κογιομτζή, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή Τυχερού, σήμερα υπάρχει ύφεση των φαινομένων και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, ενώ υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τη βουλγαρική πλευρά, σχετικά με τις καιρικές συνθήκες και τη ροή των υδάτων στα φράγματα Ιβαΐλοβγκραντ, Στούντεν Κλάντενετς και Κίρτζαλι.