«Είμαι η τελευταία που θα νιώσω ποτέ ξένη μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Και αν νιώθω εν μέρει ανεπιθύμητη- εδώ δεν κάνετε λάθος- είναι γιατί ορισμένοι προσπαθούν να δείξουν ότι είμαι ανεπιθύμητη. Αλλά είναι μια πολύ μικρή ομάδα που δεν μπορεί να εκφράσει τη βάση της παράταξης».
Έτσι απαντά, η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευή της στο «Βήμα της Κυριακής», σε σχετική ερώτηση. Κι όταν τη ρωτούν εάν σκέφτεται την ίδρυση νέου κόμματος απαντά ότι «τα κόμματα δημιουργούνται όταν υπάρχουν σοβαρές κοινωνικές ανάγκες, όταν υπάρχουν κενά εκπροσώπησης μερίδας της κοινωνίας. Το χρέος αυτής της παράταξης είναι ακριβώς να αγκαλιάσει το σύνολο της κοινωνίας και να εκφράσει σε κάποια στιγμή και το πιο δυναμικό, το πιο παραγωγικό κομμάτι των Ελλήνων».
Παραδέχεται ότι όσον αφορά τη στελέχωση του κομματικού μηχανισμού «υπάρχουν ενδείξεις και επιλογές που σίγουρα δεν με βρίσκουν σύμφωνη. Αλλά είναι δικαίωμα του κάθε αρχηγού να επιλέγει τους συνεργάτες του».
Τέλος, για την υπόθεση Ζίμενς η κ. Μπακογιάννη σημειώνει ότι «είναι απολύτως παράλογο μια φανερή κοινωνική σχέση να χρησιμοποιείται ως υποψία συναλλαγής με τη Siemens, μόνο και μόνο επειδή γνωριζόμαστε» (με τον κ. Χριστοφοράκο), και προσθέτει ότι εφόσον κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής θα παραστεί: «Θέλω αυτή η υπόθεση να ξεκαθαριστεί πλήρως. Και όχι μόνο το θέλω, το απαιτώ κιόλας. Είμαι η μόνη υπουργός που δημοσίως επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας είχα ζητήσει Εξεταστική για τη Siemens».