Τέσσερις συλλήψεις, για εμπορία ναρκωτικών, πραγματοποίησε, σε Χαριλάου και Αμπελόκηπους, η Ασφάλεια, στη Θεσσαλονίκη. Στην πρώτη περίπτωση οι αλλοδαποί δράστες εμπορεύονταν ηρωίνη και κοκαΐνη και έκλειναν τα ραντεβού τους σε καφετέρια που λειτουργούσαν, μαζί με συνεργό τους, ελληνικής υπηκοότητας. Στη δεύτερη περίπτωση, ο Έλληνας δράστης, εμπορεύονταν χασίς.
Συγκεκριμένα, ύστερα από διακριτική συλλογή στοιχείων και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, χθες Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010 το απόγευμα, στην περιοχή Χαριλάου, συνελήφθησαν τρεις έμποροι ναρκωτικών, ηλικίας 32 (αλλοδαπός), 36 (αλλοδαπός) και 46 (ημεδαπός) ετών. Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και σε καφετέρια που διατηρούσαν από κοινού οι δύο τελευταίοι (46χρονος-36χρονος), βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δέμα κοκαΐνης, βάρους 214 γραμ., ένα δέμα ηρωίνης, βάρους 208 γραμ., 7 νάυλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ναρκωτική ουσία, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.385 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.
Επίσης, κατασχέθηκαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα, τα οποία οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν ως μέσα μεταφοράς και απόκρυψης ναρκωτικών ποσοτήτων. Σημειώνεται ότι, σε βάρος των δύο αλλοδαπών εκκρεμεί το ειδικό μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.
Οι ανωτέρω προ της συλλήψεώς τους, πούλησαν σε 31χρονο, δέμα κοκαΐνης, 54γραμ και ένα μικρόδεμα κάνναβης, βάρους 12 γραμ. Πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 31χρονου, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 214 γραμ. κάνναβης, 29 φυσίγγια και 2 κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχε χωρίς απαιτούμενη σχετική άδεια.
Επίσης, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της ίδιας μέρας, στους Αμπελόκηπους, συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος κατείχε και απέκρυπτε εντός της οικίας του 20 μικροδέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 192 γραμ., δύο ζυγαριές ακριβείας (μηχανική-ηλεκτρονική) και το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.
Με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου, ακολούθησε έρευνα σε αποθήκη του 45χρονου, όπου βρέθηκαν επιπλέον 5 μικροδέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 346,5 γραμ.