Για επιδοτήσεις... αλά καρτ κατηγορεί, η Νέα Δημοκρατία, την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή. Όπως δήλωσε, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε, σήμερα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010, ο επικεφαλής της Γραμματείας Αγροτικού της ΝΔ, βουλευτής Κορινθίας, Κώστας Κόλλιας, για την 23η Agrotica, η υπουργός «μοίρασε επιδοτήσεις και ενισχύσεις σε Φθιώτιδα και Κρήτη πραγματικά πλουσιοπάροχα και κατ΄εξαίρεση».
Ο κ. Κόλλιας πρόσθεσε ότι «βεβαίως, δεν είμαστε αντίθετοι με την ενίσχυση των αγροτών, όπου κι αν βρίσκονται, αλλά θα πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη και οι αγρότες να αποζημιώνονται σε όλη την Ελλάδα με τα ίδια κριτήρια».
Σύμφωνα με τον τομεάρχη της ΝΔ, «οι αγρότες χαρακτηρίστηκαν συντεχνία και προνομιούχοι από την κυβέρνηση. Είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι που ως αντιπολίτευση δήλωναν στις περσινές κινητοποιήσεις ότι συμπαρίστανται σε μια κοινωνική ομάδα και της έταζαν λαγούς με πετραχήλια. Έταζαν 1 δισ. ευρώ θεωρώντας τα 500 εκατ. ψίχουλα. Δυστυχώς, αυτή την αντίθεση ανάμεσα στην προεκλογική παροχολογία και την κυβερνητική ασυνέπεια την πληρώνουμε σήμερα».
Όταν του επεσήμαναν πως οι αγρότες αποχωρούν από τα μπλόκα, είπε πως «κάποτε θα αποχωρούσαν. Σημασία έχει να αποχωρούν με το κεφάλι ψηλά, δικαιωμένοι για τον αγώνα που έδωσαν. Αν αποχωρούν με πληγωμένο φιλότιμο, απαισιόδοξοι και χωρίς να βλέπουν μέλλον, τότε η ήττα για την κυβέρνηση είναι διπλή, γιατί δυστυχώς δεν κατάφερε, πρώτον να τους πείσει μέσα από έναν υγιή διάλογο και δεύτερον να τους δώσει προοπτική και ελπίδα στις λύσεις των προβλημάτων».