Εκδήλωση για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, σήμερα, 15 Μαρτίου 2010, διοργανώνει το Γ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Παύλου, για την αναβίωση των πατροπαράδοτων εθίμων και κυρίως το πέταγμα του χαρταετού. Την Καθαρά Δευτέρα, από τις 10.00, οι Θεσσαλονικείς συγκεντρώνονται στο άλσος του Κέδρινου Λόφου (πλατεία Τσάτρα), για την κεντρική εκδήλωση της ημέρας αυτής, με τη συμμετοχή μουσικοχορευτικών παραδοσιακών συγκροτημάτων και οργάνων του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Αγίου Παύλου και Πολιτιστικών Συλλόγων. Στο πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, χορευτικά συγκροτήματα του Γ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος και του Δήμου Αγίου Παύλου.

· Το Δ’ Δημοτικό Διαμέρισμα διοργανώνει την Καθαρά Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, αποκριάτικη εκδήλωση από τις 10.30, στο άλσος Κρυονερίου (δίπλα από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου) Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, μασκαράδες, ξυλοπόδαροι, ενώ στους παρευρισκομένους θα προσφερθούν λαγάνες, χαλβάς, φασόλια, ελιές, ταραμάς, κ.λ.π. και θα διανεμηθούν χαρταετοί.

· Το Ε’ Δημοτικό Διαμέρισμα στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει την εκδήλωση «Κούλουμα 2010». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Καθαρά Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, από τις 12.00, στο Άλσος της Νέας Ελβετίας. Συντροφιά στους παρευρισκόμενους θα κρατήσει το παραδοσιακό συγκρότημα «Τα Χάλκινα της Γουμένισσας» και θα προσφερθούν στους δημότες παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα.