Την παράδοση, αλλά και την ανθρωπιά και την κοινωνική ευαισθησία συνδυάζουν οι εκδηλώσεις, τις οποίες οργανώνουν ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Πολιτιστικός Οργανισμός, για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας, σήμερα, 15 Φεβρουαρίου 2010. Η καθιερωμένη εκδήλωση για τα Κούλουμα, η οποία περιλαμβάνει ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα που απευθύνεται στους πολίτες όλων των ηλικιών και όλων των προτιμήσεων, άρχισε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί και κατά την παράδοση όλων των προηγούμενων ετών φιλοξενείται στον χώρο του δημοτικού αναψυκτηρίου «Bon Chateau».
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν παραδοσιακά συγκροτήματα, τα οποία θα παρουσιάσουν χορούς από τη Μακεδονία και τον Πόντο, ενώ ο κόσμος θα διασκεδάσει με παραδοσιακή μουσική. Στον χώρο της εκδήλωσης, εξάλλου, θα υπάρχουν κλόουν και ξυλοπόδαροι, οι οποίοι θα διασκεδάσουν τα παιδιά.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής, ο Δήμος Ωραιοκάστρου θα προσφέρει στους παρευρισκόμενους λαγάνες και σαρακοστιανά εδέσματα, άφθονο κρασί και, ασφαλώς, παραδοσιακή φασολάδα.
Παράλληλα, η εκδήλωση θα έχει και έναν βαθιά κοινωνικό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, στους παρευρισκόμενους θα πωλούνται χαρταετοί έναντι του συμβολικού τιμήματος του ενός ευρώ, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου «Ελπίδα».