Σε... αγροτικό κλοιό κινήθηκε, σήμερα το πρωί, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή. Την ώρα που έκανε τη βόλτα της στα περίπτερα της 23ης Agrotica, αγρότες από τη Χαλάστρα και άλλες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης είχαν αποκλείσει τη Βόρεια Πύλη (Πύλη Εμπορίου) της ΔΕΘ με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματά τους, σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, επειδή χθες, Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010, φυγαδεύτηκε με το που έφθασε στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης και δεν πέρασε από τα μπλόκα όπου την περίμεναν για να συζητήσουν μαζί της -στα Πράσινα Φανάρια και στη Θέρμη.
Ο αποκλεισμός, από 12 τρακτέρ, διήρκεσε μόλις 10 λεπτά. Ο εκπρόσωπος των αγροτών, Ζαφείρης Καζάκης, εξήγησε ότι ήθελαν μια, έστω και σύντομη συνάντηση με την κ. Μπατζελή, για «να εκθέσουμε τα αιτήματά μας και να ζητήσουμε διευκρινίσεις και για τα θεσμικά μέτρα που εξήγγειλε, διότι τα περισσότερα από αυτά είναι έωλα και χωρίς χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αλλά η κυρία υπουργός μας απέφυγε».
Στην Πύλη Εμπορίου βρέθηκαν παραγωγοί από τη Νέα Τρίγλια, τη Γαλάτιστα, τις Καλύβες και την Ορμύλια. Έφτασαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τα τρακτέρ τους και με συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας, από το μπλόκο της αερογέφυρας της Θέρμης.



Οι φωτογραφίες είναι του Νώντα Στυλιανίδη από το Photoreportage.gr