ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΤΑΣΟΥ ΑΣΛΑΝΙΔΗ
Πέντε άτομα, 3 Αλβανοί και 2 Έλληνες, ηλικίας 25-40 χρόνων, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, απάρτιζαν, όπως αποδείχτηκε, τη "Συμμορία με τα Χακί". Αυτοί ήταν οι δράστες των ληστειών σε βάρος ζευγαριών, που σύχναζαν στο Σέιχ Σου. Πλησίαζαν τα ζευγάρια χωρίς να τους αντιληφθούν, απειλούσαν, με μαχαίρια, τα θύματά τους και τους έπαιρναν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και πιστωτικές κάρτες, ή κάρτες κατάθεσης για τα ΑΤΜ των τραπεζών.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η σπείρα αυτή συνεργαζόταν με άλλη σπείρα, διαρρηκτών αυτοκινήτων και οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι, με ένα σμπάρο θα χτυπήσουν, τελικά, δυο τρυγόνια!
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, στη συμμορία συμμετείχαν άλλα τουλάχιστον τρία άτομα, τα οποία διαφεύγουν της σύλληψης και για τα οποία η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Οι πέντε της σπείρας συνελήφθησαν προχθές Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010, την ώρα που ετοιμάζονταν να δράσουν! Στην κατοχή τους βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, κάρτες(πιστωτικές και τραπεζικές) και χρήματα που είχαν προλάβει να "τραβήξουν" από τους λογαριασμούς των θυμάτων τους.
Στη δράση τους έχουν τέσσερις επιθέσεις σε ζευγάρια, όλες στην περιοχή του Σέιχ Σου.
Αστυνομικοί τους παρακολουθούσαν εδώ και 15, τουλάχιστον μέρες, μέσω του συστήματος παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων. Όταν σιγουρεύτηκαν ότι αυτοί ήταν τα μέλη της σπείρας, μετά από καλά συντονισμένη και αστραπιαία επιχείρηση, τους συνέλαβαν.
Αυτήν την ώρα (00.30 της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου 2010), οι αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις θυμάτων της σπείρας και συμπληρώνουν τη δικογραφία. Εξετάζουν, μάλιστα, κατ' αντιπαράσταση δράστες και θύματα, τα οποία έχουν προχωρήσει στην αναγνώριση των μελών της "Συμμορίας με τα Χακί".
Σήμερα το μεσημέρι οι δράστες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.